3DVerkstan breddar produktportföljen

3DVerkstan och miniFactory startar samarbete, som bland annat inkluderar att 3DVerkstan blir återförsäljare av miniFactory Ultra, som printar i högpresterande polymerer.

3DVerkstan och miniFactory inleder ett samarbete, som bland annat inkluderar att 3DVerkstan blir återförsäljare av 3d-skrivaren miniFactory Ultra, som printar i högpresterande polymerer.

Svenska 3DVerkstan och finska miniFactory inleder ett nytt samarbete, vilket innebär att 3DVerkstan blir leverantör av miniFactorys industriella ultra-polymer 3d-skrivare och material i Sverige.

3D Verkstaden På bilden: Foto: Magnus Sandberg

Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan. Foto: Magnus Sandberg

– Vi har följt utvecklingen av 3d-skrivare för högtemperatursplaster sedan en tid tillbaka. Vi ser ett ökat kundintresse för dessa material och har i miniFactory hittat en leverantör som matchar vårt fokus på kunskap och kvalitet. Därför är vi nu väldigt glada att kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan och fortsätter:

– Utöver det djupa tekniska kunnandet och erfarenheten hos miniFactory, så ser vi en stor fördel i det unika processövervakningssystemet Aarni. Det kan användas för kvalitetssäkring av 3d-printade detaljer för slutanvändning inom bland annat flyg-, rymd- medicin- och fordonsindustrin.

Printar med högpresterande polymerer

MiniFactory erbjuder till exempel den industriella 3d-skrivaren miniFactory Ultra, som kan printa med en rad högpresterande polymerer, så som Ultem, Pekk, Ppsu, Peek med mera.

– FFF-utskrift med högpresterande polymerer växer snabbt inom industrin och det kräver rätt personer runt det för att hålla utvecklingen pågående. 3DVerkstan och miniFactory delar passionen att tillhandahålla den senaste kunskapen och riktlinjerna för kunderna för att få bästa möjliga resultat, säger Olli Pihlajamäki, försäljnings- och marknadschef på miniFactory.

Första systemet till Karlskoga

Det första systemet ska installeras hos AMEXCI i Karlskoga, där det kommer att användas av deras kunder för att testa applikationer med specifika och höga krav. Den fjärde februari 2020 kommer MiniFactory Ultra att premiärvisas i Karlskoga under en halvdagskonferens som 3DVerkstan anordnar tillsammans med AMEXCI.

Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

– Vi är väldigt positiva till detta samarbete mellan 3DVerkstan, AMEXCI och miniFactory. Att vi från årsskiftet kommer kunna additivt tillverka avancerade polymera produkter och testa för applikationer inom exempelvis flyg, tåg, marin och fordonsindustrin är en unik möjlighet som miniFactory och deras teknik ger oss. Detta är också ett mycket gott exempel på hur Sverige och Finland kan jobba närmare varandra inom ett framtidsområde som additiv tillverkning och gemensamt pusha gränserna för vad som är möjligt att tillverka, säger Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

Mer information om eventet hittar du här.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: