3DVerkstan breddar produktportföljen

3DVerkstan och miniFactory startar samarbete, som bland annat inkluderar att 3DVerkstan blir återförsäljare av miniFactory Ultra, som printar i högpresterande polymerer.

3DVerkstan och miniFactory inleder ett samarbete, som bland annat inkluderar att 3DVerkstan blir återförsäljare av 3d-skrivaren miniFactory Ultra, som printar i högpresterande polymerer.

Svenska 3DVerkstan och finska miniFactory inleder ett nytt samarbete, vilket innebär att 3DVerkstan blir leverantör av miniFactorys industriella ultra-polymer 3d-skrivare och material i Sverige.

3D Verkstaden På bilden: Foto: Magnus Sandberg

Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan. Foto: Magnus Sandberg

– Vi har följt utvecklingen av 3d-skrivare för högtemperatursplaster sedan en tid tillbaka. Vi ser ett ökat kundintresse för dessa material och har i miniFactory hittat en leverantör som matchar vårt fokus på kunskap och kvalitet. Därför är vi nu väldigt glada att kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan och fortsätter:

– Utöver det djupa tekniska kunnandet och erfarenheten hos miniFactory, så ser vi en stor fördel i det unika processövervakningssystemet Aarni. Det kan användas för kvalitetssäkring av 3d-printade detaljer för slutanvändning inom bland annat flyg-, rymd- medicin- och fordonsindustrin.

Printar med högpresterande polymerer

MiniFactory erbjuder till exempel den industriella 3d-skrivaren miniFactory Ultra, som kan printa med en rad högpresterande polymerer, så som Ultem, Pekk, Ppsu, Peek med mera.

– FFF-utskrift med högpresterande polymerer växer snabbt inom industrin och det kräver rätt personer runt det för att hålla utvecklingen pågående. 3DVerkstan och miniFactory delar passionen att tillhandahålla den senaste kunskapen och riktlinjerna för kunderna för att få bästa möjliga resultat, säger Olli Pihlajamäki, försäljnings- och marknadschef på miniFactory.

Första systemet till Karlskoga

Det första systemet ska installeras hos AMEXCI i Karlskoga, där det kommer att användas av deras kunder för att testa applikationer med specifika och höga krav. Den fjärde februari 2020 kommer MiniFactory Ultra att premiärvisas i Karlskoga under en halvdagskonferens som 3DVerkstan anordnar tillsammans med AMEXCI.

Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

– Vi är väldigt positiva till detta samarbete mellan 3DVerkstan, AMEXCI och miniFactory. Att vi från årsskiftet kommer kunna additivt tillverka avancerade polymera produkter och testa för applikationer inom exempelvis flyg, tåg, marin och fordonsindustrin är en unik möjlighet som miniFactory och deras teknik ger oss. Detta är också ett mycket gott exempel på hur Sverige och Finland kan jobba närmare varandra inom ett framtidsområde som additiv tillverkning och gemensamt pusha gränserna för vad som är möjligt att tillverka, säger Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

Mer information om eventet hittar du här.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Postnord köper 3d-skrivare från HP

Postnord stärker sin 3d-printverksamhet med en ny 3d-skrivare från HP. – Med den här tekniken kan vi effektivisera hela leverantörskedjan och kapa hela steg i distributionen, säger Tomas Lundström, Head of 3D på PostNord Strålfors.

Publicerat av: 

Mindre plast – fler brädor

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

Publicerat av: 

Raplas vd: ”Många försöker hitta en lösning på problem som inte finns”

3d-skrivartillverkaren Raplas växer sig starkare på marknaden och säljer allt fler 3d-skrivare i bland annat Nordeuropa. 3dp har träffat Raplas grundare för att prata mer om hur företaget startades och hur det har utvecklats sedan dess.

Publicerat av: 

Det ska hjälpa patienter att andas

3d-printade patientspecifika stentar godkänns av US Food and Drug Administration (FDA). – Andning är något som många tar för givet, men för många av dessa patienter kan varje andetag vara en kamp, säger doktor Tom Gildea vid Cleveland Clinic som står bakom innovationen. 

Publicerat av: 

Trender inom 3d-printing 2020

HP släpper en rapport med vad de förutspår kommer bli 8 nyckeltrender för år 2020 inom 3d-printing. På listan finns bland annat automatiserade flöden, spårbara delar, fler studenter och växande marknad för skor, glasögon och dental.

Publicerat av: 

Snart kan du äta 3d-printad fisk till middag

Tidningen The San Diego Union-Tribune rapporterade nyligen om att Foodtechföretaget BlueNalu i San Diego, USA, med hjälp av cellvävnad har lyckats 3d-printa labbodlad fisk. Något som kan finnas på marknaden inom två år.

Publicerat av: 

3d-världen sörjer SLS-pionjär

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Publicerat av: 

EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Publicerat av: 

3DVerkstan breddar produktportföljen

Svenska 3DVerkstan och finska miniFactory inleder ett nytt samarbete. – Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Hälsorisker med 3d-printing i fokus

Ett nytt projekt beviljas drygt fyra miljoner för att utforska vilka effekter partiklar från additiv tillverkning har på hälsan. – Vi måste förstå hur påverkan på människa och miljö faktiskt ser ut, säger Kim Färnlund, metallurg och skyddsombud på AMEXCI.

Publicerat av: