3DVerkstan breddar produktportföljen

3DVerkstan och miniFactory startar samarbete, som bland annat inkluderar att 3DVerkstan blir återförsäljare av miniFactory Ultra, som printar i högpresterande polymerer.

3DVerkstan och miniFactory inleder ett samarbete, som bland annat inkluderar att 3DVerkstan blir återförsäljare av 3d-skrivaren miniFactory Ultra, som printar i högpresterande polymerer.

Svenska 3DVerkstan och finska miniFactory inleder ett nytt samarbete, vilket innebär att 3DVerkstan blir leverantör av miniFactorys industriella ultra-polymer 3d-skrivare och material i Sverige.

3D Verkstaden På bilden: Foto: Magnus Sandberg

Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan. Foto: Magnus Sandberg

– Vi har följt utvecklingen av 3d-skrivare för högtemperatursplaster sedan en tid tillbaka. Vi ser ett ökat kundintresse för dessa material och har i miniFactory hittat en leverantör som matchar vårt fokus på kunskap och kvalitet. Därför är vi nu väldigt glada att kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan och fortsätter:

– Utöver det djupa tekniska kunnandet och erfarenheten hos miniFactory, så ser vi en stor fördel i det unika processövervakningssystemet Aarni. Det kan användas för kvalitetssäkring av 3d-printade detaljer för slutanvändning inom bland annat flyg-, rymd- medicin- och fordonsindustrin.

Printar med högpresterande polymerer

MiniFactory erbjuder till exempel den industriella 3d-skrivaren miniFactory Ultra, som kan printa med en rad högpresterande polymerer, så som Ultem, Pekk, Ppsu, Peek med mera.

– FFF-utskrift med högpresterande polymerer växer snabbt inom industrin och det kräver rätt personer runt det för att hålla utvecklingen pågående. 3DVerkstan och miniFactory delar passionen att tillhandahålla den senaste kunskapen och riktlinjerna för kunderna för att få bästa möjliga resultat, säger Olli Pihlajamäki, försäljnings- och marknadschef på miniFactory.

Första systemet till Karlskoga

Det första systemet ska installeras hos AMEXCI i Karlskoga, där det kommer att användas av deras kunder för att testa applikationer med specifika och höga krav. Den fjärde februari 2020 kommer MiniFactory Ultra att premiärvisas i Karlskoga under en halvdagskonferens som 3DVerkstan anordnar tillsammans med AMEXCI.

Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

– Vi är väldigt positiva till detta samarbete mellan 3DVerkstan, AMEXCI och miniFactory. Att vi från årsskiftet kommer kunna additivt tillverka avancerade polymera produkter och testa för applikationer inom exempelvis flyg, tåg, marin och fordonsindustrin är en unik möjlighet som miniFactory och deras teknik ger oss. Detta är också ett mycket gott exempel på hur Sverige och Finland kan jobba närmare varandra inom ett framtidsområde som additiv tillverkning och gemensamt pusha gränserna för vad som är möjligt att tillverka, säger Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

Mer information om eventet hittar du här.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: