3DVerkstan breddar produktportföljen

3DVerkstan och miniFactory startar samarbete, som bland annat inkluderar att 3DVerkstan blir återförsäljare av miniFactory Ultra, som printar i högpresterande polymerer.

3DVerkstan och miniFactory inleder ett samarbete, som bland annat inkluderar att 3DVerkstan blir återförsäljare av 3d-skrivaren miniFactory Ultra, som printar i högpresterande polymerer.

Svenska 3DVerkstan och finska miniFactory inleder ett nytt samarbete, vilket innebär att 3DVerkstan blir leverantör av miniFactorys industriella ultra-polymer 3d-skrivare och material i Sverige.

3D Verkstaden På bilden: Foto: Magnus Sandberg

Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan. Foto: Magnus Sandberg

– Vi har följt utvecklingen av 3d-skrivare för högtemperatursplaster sedan en tid tillbaka. Vi ser ett ökat kundintresse för dessa material och har i miniFactory hittat en leverantör som matchar vårt fokus på kunskap och kvalitet. Därför är vi nu väldigt glada att kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan och fortsätter:

– Utöver det djupa tekniska kunnandet och erfarenheten hos miniFactory, så ser vi en stor fördel i det unika processövervakningssystemet Aarni. Det kan användas för kvalitetssäkring av 3d-printade detaljer för slutanvändning inom bland annat flyg-, rymd- medicin- och fordonsindustrin.

Printar med högpresterande polymerer

MiniFactory erbjuder till exempel den industriella 3d-skrivaren miniFactory Ultra, som kan printa med en rad högpresterande polymerer, så som Ultem, Pekk, Ppsu, Peek med mera.

– FFF-utskrift med högpresterande polymerer växer snabbt inom industrin och det kräver rätt personer runt det för att hålla utvecklingen pågående. 3DVerkstan och miniFactory delar passionen att tillhandahålla den senaste kunskapen och riktlinjerna för kunderna för att få bästa möjliga resultat, säger Olli Pihlajamäki, försäljnings- och marknadschef på miniFactory.

Första systemet till Karlskoga

Det första systemet ska installeras hos AMEXCI i Karlskoga, där det kommer att användas av deras kunder för att testa applikationer med specifika och höga krav. Den fjärde februari 2020 kommer MiniFactory Ultra att premiärvisas i Karlskoga under en halvdagskonferens som 3DVerkstan anordnar tillsammans med AMEXCI.

Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

– Vi är väldigt positiva till detta samarbete mellan 3DVerkstan, AMEXCI och miniFactory. Att vi från årsskiftet kommer kunna additivt tillverka avancerade polymera produkter och testa för applikationer inom exempelvis flyg, tåg, marin och fordonsindustrin är en unik möjlighet som miniFactory och deras teknik ger oss. Detta är också ett mycket gott exempel på hur Sverige och Finland kan jobba närmare varandra inom ett framtidsområde som additiv tillverkning och gemensamt pusha gränserna för vad som är möjligt att tillverka, säger Edvin Resebo, vd på AMEXCI.

Mer information om eventet hittar du här.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: