EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Enligt den tyska 3d-skrivartillverkaren EOS har marknadens efterfrågan på industriell 3d-printing har ökat under de senaste åren. Detta beror bland annat på att byggprocessen tillsammans med automatiseringen gör tillverkningsprocessen mycket snabbare, som i sin tur också minskar kostnaderna per del.

Vissa industrier har tagit sig an tekniken snabbare än andra, så som flyg- och medicinsektorn. Men additiv tillverkning används också för produkter inom livsstilssektorn där allt från skräddarsydda glasögon till sneakers med 3d-printade sulor skapas, skriver EOS.

Snabbade upp framtagning av kamera

Som ett exempel har den danska servicebyrån Damvig hjälpt det danska företaget VEO att ta fram en digital kamera för trådlösa inspelningar vid fotbollsmatcher.

– Mjukvaruföretaget såg en ny marknad i de många ”osynliga” tränings- och fotbollsmatcherna som ska spelar in i framtiden. Genom att filma exempelvis begåvade ungdomsspelare kan klubbar främja talangutvecklingen samtidigt som inspelningarna sedan kan granskas, analyseras och användas till att förbättra spelares tekniker och resultat, skriver EOS.

VEOs kamera ska kunna användas för att talangutveckla spelare. 

Används av 300 klubbar

Faktorer som var viktiga för VEO var att kameran skulle vara billig, enkel att installera och lätt att använda samt klara olika väderförhållanden. I dag används kameran av 300 klubbar i Danmark och utomlands.

– Damvigs flexibilitet och moderna produktionsutrustning gör det enkelt för oss att skala vår verksamhet. Vi behöver bara skicka en prognos till dem och kort därefter har vi exakt det antal kamerahus vi behöver för att uppfylla avtalet med kunderna. Då vi inte behövt investera stora summor i startkostnader så behöver vi inte investera onödigt kapital i aktier, vilket vanligtvis är fallet med traditionell tillverkning, säger Henrik Teisbæk på VEO. 

 

 

Tags: , , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Postnord köper 3d-skrivare från HP

Postnord stärker sin 3d-printverksamhet med en ny 3d-skrivare från HP. – Med den här tekniken kan vi effektivisera hela leverantörskedjan och kapa hela steg i distributionen, säger Tomas Lundström, Head of 3D på PostNord Strålfors.

Publicerat av: 

Mindre plast – fler brädor

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

Publicerat av: 

Raplas vd: ”Många försöker hitta en lösning på problem som inte finns”

3d-skrivartillverkaren Raplas växer sig starkare på marknaden och säljer allt fler 3d-skrivare i bland annat Nordeuropa. 3dp har träffat Raplas grundare för att prata mer om hur företaget startades och hur det har utvecklats sedan dess.

Publicerat av: 

Det ska hjälpa patienter att andas

3d-printade patientspecifika stentar godkänns av US Food and Drug Administration (FDA). – Andning är något som många tar för givet, men för många av dessa patienter kan varje andetag vara en kamp, säger doktor Tom Gildea vid Cleveland Clinic som står bakom innovationen. 

Publicerat av: 

Trender inom 3d-printing 2020

HP släpper en rapport med vad de förutspår kommer bli 8 nyckeltrender för år 2020 inom 3d-printing. På listan finns bland annat automatiserade flöden, spårbara delar, fler studenter och växande marknad för skor, glasögon och dental.

Publicerat av: 

Snart kan du äta 3d-printad fisk till middag

Tidningen The San Diego Union-Tribune rapporterade nyligen om att Foodtechföretaget BlueNalu i San Diego, USA, med hjälp av cellvävnad har lyckats 3d-printa labbodlad fisk. Något som kan finnas på marknaden inom två år.

Publicerat av: 

3d-världen sörjer SLS-pionjär

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Publicerat av: 

EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Publicerat av: 

3DVerkstan breddar produktportföljen

Svenska 3DVerkstan och finska miniFactory inleder ett nytt samarbete. – Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Hälsorisker med 3d-printing i fokus

Ett nytt projekt beviljas drygt fyra miljoner för att utforska vilka effekter partiklar från additiv tillverkning har på hälsan. – Vi måste förstå hur påverkan på människa och miljö faktiskt ser ut, säger Kim Färnlund, metallurg och skyddsombud på AMEXCI.

Publicerat av: