Prototal växer med danskt förvärv

Jesper Damvig, Henrik Lundell och Susanne Damvig är nöjda med det nya avtalet.

Prototal förvärvar den danska servicebyrån Damvig A/S. Enligt företaget är det ett första steg i att även etablera sig på den Centraleuropeiska marknaden.

Servicebyrån Prototal fortsätter att växa med ytterligare förvärv. Nu tar de även steget in på den danska marknaden genom att köpa upp servicebyrån Damvig A/S som ligger i Taastrup, Danmark.

Vi på Prototal är mycket nöjda med förvärvet av Damvig. Det goda samarbete som vi genom åren haft med Damvig, förstärks härmed till att utgöra en naturlig del av vår verksamhet. Inom ramen för Prototals nya verksamhetsinriktning – med ökat fokus på digital produktion av plastkomponenter innebär förvärvet av Damvig en betydande adderad förmåga att serva våra kunder med oslagbar service och lokal närvaro, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

”Naturligt steg”

Enligt Damvigs tidigare ägare av bolaget, Susanne och Jesper Damvig, kommer den nya ägaren ge deras kunder en betydligt bredare produkt- och teknikplattform och i tillägg en ökad servicegrad avseende kapacitet och kompetens.

– Att låta Damvig ingå i Prototalgruppen är ett naturligt nästa steg för verksamhetens fortsatta utveckling och skapar nya förutsättningar för utveckling.

Startskott för vidare expansion

För Prototal kommer förvärvet innebära att deras satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och Ystad kompletteras för att bli en språngbräda för vidare satsningar ner i Europa.

Produktionskapaciteten inom Damvig och Prototal erbjuder marknaden ett omfattande utbud av industriella 3d-skrivare inom teknikerna SLA, SLS och MJF. Därtill kommer vi nu kunna erbjuda våra kunder FDM- och Polyjettekniken, avslutar Henrik Lundell.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: 

Miljövänlig kajak 3d-printas på båtmässa

Melker of Sweden ska 3d-printa en kajak av kaffesäckar på Båtmässan i Göteborg, den 5 februari. – Vi vill förstås inspirera till ett mer hållbart sätt att tillverka den här typen av produkter, säger Pelle Stafshede, grundare av Melker of Sweden.

Publicerat av: 

Coronavirus stoppar mässa

Efter att Coronaviruset i Kina utbrutit skjuter man nu fram tiden för en asiatisk mässa för verktyg, bearbetningsmaskiner och additiv tillverkning.

Publicerat av: 

Rapport visar positiva procent

En ny rapport från analysföretaget Dimension research visar en ljus framtid för additiv tillverkning. Dock råder det en viss frustration kring materialkostnader och tillgänglighet…

Publicerat av: