Prototal växer med danskt förvärv

Jesper Damvig, Henrik Lundell och Susanne Damvig är nöjda med det nya avtalet.

Prototal förvärvar den danska servicebyrån Damvig A/S. Enligt företaget är det ett första steg i att även etablera sig på den Centraleuropeiska marknaden.

Servicebyrån Prototal fortsätter att växa med ytterligare förvärv. Nu tar de även steget in på den danska marknaden genom att köpa upp servicebyrån Damvig A/S som ligger i Taastrup, Danmark.

Vi på Prototal är mycket nöjda med förvärvet av Damvig. Det goda samarbete som vi genom åren haft med Damvig, förstärks härmed till att utgöra en naturlig del av vår verksamhet. Inom ramen för Prototals nya verksamhetsinriktning – med ökat fokus på digital produktion av plastkomponenter innebär förvärvet av Damvig en betydande adderad förmåga att serva våra kunder med oslagbar service och lokal närvaro, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

“Naturligt steg”

Enligt Damvigs tidigare ägare av bolaget, Susanne och Jesper Damvig, kommer den nya ägaren ge deras kunder en betydligt bredare produkt- och teknikplattform och i tillägg en ökad servicegrad avseende kapacitet och kompetens.

– Att låta Damvig ingå i Prototalgruppen är ett naturligt nästa steg för verksamhetens fortsatta utveckling och skapar nya förutsättningar för utveckling.

Startskott för vidare expansion

För Prototal kommer förvärvet innebära att deras satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och Ystad kompletteras för att bli en språngbräda för vidare satsningar ner i Europa.

Produktionskapaciteten inom Damvig och Prototal erbjuder marknaden ett omfattande utbud av industriella 3d-skrivare inom teknikerna SLA, SLS och MJF. Därtill kommer vi nu kunna erbjuda våra kunder FDM- och Polyjettekniken, avslutar Henrik Lundell.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.