3d-världen sörjer SLS-pionjär

Carl Robert Deckard blev 58 år gammal och gick bort den 23 december 2019.

Carl Robert Deckard blev 58 år gammal och gick bort den 23 december 2019.

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Tillsammans med Dr.Joe Beaman, professor i maskinteknik, utvecklade han SLS-processen medan han studerade vid Austin Department vid Texas University.

Kommersialisering

SLS-tekniken licenserades år 1988, vilket ledde till en kommersialisering av SLS-systemet. Deckard arbetade sedan med Jim Mikulak och Vikram Devarajan för att skapa nya polymerer för användning i SLS-maskiner, för att förbättra kvaliteten på 3d-utskrivna delar. Deras företag, Structure Polymers, köptes nyligen upp av Evonik.

Framtiden för SLS

Under 2017 pratade Deckard och Devarajan med den professionella webbplatsen 3D Printing Industry om deras perspektiv på framtida möjligheter för SLS och hur de föreställer sig materialutveckling som riktar sig till SLS-utskriftens utmaningar över hela värdekedjan.

Deckard förutspådde då att SLS 3d-skrivare under de kommande fem åren kommer att uppleva en designöversyn, som kommer att eliminera begränsningarna för temperatur, hastighet och pris för tidigare modeller. Detta kommer att likna framstegen för FFF / FDM-system.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: