3d-världen sörjer SLS-pionjär

Carl Robert Deckard blev 58 år gammal och gick bort den 23 december 2019.

Carl Robert Deckard blev 58 år gammal och gick bort den 23 december 2019.

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Tillsammans med Dr.Joe Beaman, professor i maskinteknik, utvecklade han SLS-processen medan han studerade vid Austin Department vid Texas University.

Kommersialisering

SLS-tekniken licenserades år 1988, vilket ledde till en kommersialisering av SLS-systemet. Deckard arbetade sedan med Jim Mikulak och Vikram Devarajan för att skapa nya polymerer för användning i SLS-maskiner, för att förbättra kvaliteten på 3d-utskrivna delar. Deras företag, Structure Polymers, köptes nyligen upp av Evonik.

Framtiden för SLS

Under 2017 pratade Deckard och Devarajan med den professionella webbplatsen 3D Printing Industry om deras perspektiv på framtida möjligheter för SLS och hur de föreställer sig materialutveckling som riktar sig till SLS-utskriftens utmaningar över hela värdekedjan.

Deckard förutspådde då att SLS 3d-skrivare under de kommande fem åren kommer att uppleva en designöversyn, som kommer att eliminera begränsningarna för temperatur, hastighet och pris för tidigare modeller. Detta kommer att likna framstegen för FFF / FDM-system.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: 

Miljövänlig kajak 3d-printas på båtmässa

Melker of Sweden ska 3d-printa en kajak av kaffesäckar på Båtmässan i Göteborg, den 5 februari. – Vi vill förstås inspirera till ett mer hållbart sätt att tillverka den här typen av produkter, säger Pelle Stafshede, grundare av Melker of Sweden.

Publicerat av: 

Coronavirus stoppar mässa

Efter att Coronaviruset i Kina utbrutit skjuter man nu fram tiden för en asiatisk mässa för verktyg, bearbetningsmaskiner och additiv tillverkning.

Publicerat av: 

Rapport visar positiva procent

En ny rapport från analysföretaget Dimension research visar en ljus framtid för additiv tillverkning. Dock råder det en viss frustration kring materialkostnader och tillgänglighet…

Publicerat av: