Mindre plast – fler brädor

Hexa Surfboard använder additiv tillverkning för att ta fram nästa generations surfbrädor. Foto via: HEXA Surfboard @hexasurfboard

Hexa Surfboard använder additiv tillverkning för att ta fram nästa generations surfbrädor. Foto via: Hexa Surfboard @hexasurfboard

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

För att tillverka brädorna fyller kunden först i ett frågeformulär online med information om mått och liknande. Därefter skapas en digital fil som sedan 3d-printats FDM-teknik.

Nätstruktur stärker

Genom att bygga upp brädan med en nätstruktur menar företaget att deras produkt är mycket starkare än en vanlig surfbräda. Den ska också gå att reparera lättare.

För att göra surfbrädorna så miljövänliga som möjligt har teamet använt sig av återvinningsbart plast och valt att tillverka brädorna så nära populära surfstränder som möjligt.

Vill minska plasten i haven

På Hexas hemsida skriver de att målet med att tillverka surfbrädorna är att minska plasten i haven.

Läs mer om företagets arbete här.

Foto: Ethan Jones

Foto: Ethan Jones

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: