Mindre plast – fler brädor

Hexa Surfboard använder additiv tillverkning för att ta fram nästa generations surfbrädor. Foto via: HEXA Surfboard @hexasurfboard

Hexa Surfboard använder additiv tillverkning för att ta fram nästa generations surfbrädor. Foto via: Hexa Surfboard @hexasurfboard

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

För att tillverka brädorna fyller kunden först i ett frågeformulär online med information om mått och liknande. Därefter skapas en digital fil som sedan 3d-printats FDM-teknik.

Nätstruktur stärker

Genom att bygga upp brädan med en nätstruktur menar företaget att deras produkt är mycket starkare än en vanlig surfbräda. Den ska också gå att reparera lättare.

För att göra surfbrädorna så miljövänliga som möjligt har teamet använt sig av återvinningsbart plast och valt att tillverka brädorna så nära populära surfstränder som möjligt.

Vill minska plasten i haven

På Hexas hemsida skriver de att målet med att tillverka surfbrädorna är att minska plasten i haven.

Läs mer om företagets arbete här.

Foto: Ethan Jones

Foto: Ethan Jones

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: