Postnord köper 3d-skrivare från HP

Tomas Lundström bredvid den nya HP 3d-skrivaren som har installerats hos Postnord.

Tomas Lundström bredvid den nya HP 3d-skrivaren som har installerats hos Postnord.

Postnord stärker sin 3d-printverksamhet med en ny 3d-skrivare från HP. – Med den här tekniken kan vi effektivisera hela leverantörskedjan och kapa hela steg i distributionen, säger Tomas Lundström, Head of 3D på Postnord Strålfors.

Postnord installerar en ny 3d-skrivare från HP på en av företagets terminaler i Stockholm.

Effektiviserar kedjan

Bakgrunden till investeringen är ekonomiska och miljömässiga möjligheter som finns med tekniken inom transporter, lagerhållning och inkurans.

– Det kan tyckas märkligt att ett logistikbolag utvecklar den här typen av tjänster, men med den här tekniken kan vi effektivisera hela leverantörskedjan och kapa hela steg i distributionen. I framtiden kommer vi att se ett mer digitalt tillverkningssamhälle där dagens tillverkare skickar krypterade försändelser med inbyggda tillverkningsparametrar för att kunna garantera kvalitet vart i världen dem än printas, säger Tomas Lundström, Head of 3D på Postnord Strålfors, och fortsätter:

– Det kommer inte finnas något som heter ”utgått”, filerna lagras digitalt och kan printas när som helst i framtiden vilket gör att vi får längre livstid på produkter.

Printar reservdelar till tåg

Den nya skrivaren är en HP Jet Fusion 4200, och ska användas till att bland annat tillverka reservdelar till produkter som har utgått. Postnord har i dag kunder som beställt reservdelar till bland annat stolar och toaletter på tåg.

– Valet av printer var ganska lätt, vi ser en ökad efterfrågad på större batcher av produkter och i dagsläget är HP mer eller mindre ensamma i sin klass med en oerhört snabb printer och ett grundmaterial som kan tillämpas till en bredare kundbas, berättarTomas Lundström.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: