Plattform ska knyta samman design och industri

Under Stockholm Design Week kommer en ny nationell plattform lanseras av SPOK, Samtida produktion och konsumtion. Tanken är att den ska knyta samman designbranschen med tillverkningsindustrin i Sverige.

Den fjärde februari 2020, under Stockholm Design Week, ska en ny plattform lanseras för att bygga en bro mellan designbranschen och tillverkningsindustrin.

Ska sprida kunskap

Bakom plattformen står SPOK, Samtida produktion och konsumtion, som arbetar för att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter. I dag drivs SPOK från Form/Design Center i Malmö. 

– Att SPOK nu öppnar upp till hela Sverige känns som ett naturligt steg i utvecklingen av plattformen. Målet har alltid varit att skapa möjligheter till möten och sprida kunskap mellan tillverkningsindustrin och designbranschen. Nu får formgivare över hela landet möjlighet att jobba med mer lokal och designdriven tillverkning och det känns fantastiskt, säger Anna Gudmundsdottir, projektledare SPOK.

Plattformen syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri.

Plattformen syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri.

Lokala tillverkare

Den nya hemsidan kommer bestå av lokala tillverkare för att förenkla samarbetet mellan kreativa näringar och industrin.

Vill du veta mer om plattformen och SPOK kan du besöka deras hemsida här.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: