Plattform ska knyta samman design och industri

Under Stockholm Design Week kommer en ny nationell plattform lanseras av SPOK, Samtida produktion och konsumtion. Tanken är att den ska knyta samman designbranschen med tillverkningsindustrin i Sverige.

Den fjärde februari 2020, under Stockholm Design Week, ska en ny plattform lanseras för att bygga en bro mellan designbranschen och tillverkningsindustrin.

Ska sprida kunskap

Bakom plattformen står SPOK, Samtida produktion och konsumtion, som arbetar för att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter. I dag drivs SPOK från Form/Design Center i Malmö. 

– Att SPOK nu öppnar upp till hela Sverige känns som ett naturligt steg i utvecklingen av plattformen. Målet har alltid varit att skapa möjligheter till möten och sprida kunskap mellan tillverkningsindustrin och designbranschen. Nu får formgivare över hela landet möjlighet att jobba med mer lokal och designdriven tillverkning och det känns fantastiskt, säger Anna Gudmundsdottir, projektledare SPOK.

Plattformen syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri.

Plattformen syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri.

Lokala tillverkare

Den nya hemsidan kommer bestå av lokala tillverkare för att förenkla samarbetet mellan kreativa näringar och industrin.

Vill du veta mer om plattformen och SPOK kan du besöka deras hemsida här.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam och GE Additive visar upp nytt produktionscenter

Arcam och GE Additive sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företagen avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: