Mimaki stärker med ny drivrutin

Mänsklig anatomisk modell printad med Mimaki 3DUJ-553 och Cuttlefish.

Mänsklig anatomisk modell printad med Mimaki 3DUJ-553 och Cuttlefish.

Mimaki börjar erbjuda sina skrivaranvändare den universella drivrutinen Cuttlefish.  

Foto: Fraunhofer IGD

Cuttlefish är en universal drivrutin, framtagen av Frauenhofer Institute for Computer Graphics Research IGD, som översätter data till en 3d-skrivare. Programvaran tar 3d-skanningsdata eller 3d-modeller genererade av design- eller textueringsprogramvara och överför till 3d-skrivare från olika tillverkare.

Nu kan användare av Mimakis 3d-skrivare 3DUJ-553 välja drivrutinen, som även fungerar för Stratasys Polyjet-skrivare.

– Kombinationen av 3DUJ-553 och Cuttlefish kommer att bredda möjligheterna att 3d-printa i fullfärg, säger Mimakis chef för 3d-projektforskning och utveckling i Masakatsu, Okawa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: