Mimaki stärker med ny drivrutin

Mänsklig anatomisk modell printad med Mimaki 3DUJ-553 och Cuttlefish.

Mänsklig anatomisk modell printad med Mimaki 3DUJ-553 och Cuttlefish.

Mimaki börjar erbjuda sina skrivaranvändare den universella drivrutinen Cuttlefish.  

Foto: Fraunhofer IGD

Cuttlefish är en universal drivrutin, framtagen av Frauenhofer Institute for Computer Graphics Research IGD, som översätter data till en 3d-skrivare. Programvaran tar 3d-skanningsdata eller 3d-modeller genererade av design- eller textueringsprogramvara och överför till 3d-skrivare från olika tillverkare.

Nu kan användare av Mimakis 3d-skrivare 3DUJ-553 välja drivrutinen, som även fungerar för Stratasys Polyjet-skrivare.

– Kombinationen av 3DUJ-553 och Cuttlefish kommer att bredda möjligheterna att 3d-printa i fullfärg, säger Mimakis chef för 3d-projektforskning och utveckling i Masakatsu, Okawa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: