Mimaki stärker med ny drivrutin

Mänsklig anatomisk modell printad med Mimaki 3DUJ-553 och Cuttlefish.

Mänsklig anatomisk modell printad med Mimaki 3DUJ-553 och Cuttlefish.

Mimaki börjar erbjuda sina skrivaranvändare den universella drivrutinen Cuttlefish.  

Foto: Fraunhofer IGD

Cuttlefish är en universal drivrutin, framtagen av Frauenhofer Institute for Computer Graphics Research IGD, som översätter data till en 3d-skrivare. Programvaran tar 3d-skanningsdata eller 3d-modeller genererade av design- eller textueringsprogramvara och överför till 3d-skrivare från olika tillverkare.

Nu kan användare av Mimakis 3d-skrivare 3DUJ-553 välja drivrutinen, som även fungerar för Stratasys Polyjet-skrivare.

– Kombinationen av 3DUJ-553 och Cuttlefish kommer att bredda möjligheterna att 3d-printa i fullfärg, säger Mimakis chef för 3d-projektforskning och utveckling i Masakatsu, Okawa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: