Ford 3d-printar säkra muttrar

Specialdesignade, 3d-printade fälgmuttrar kan förhindra framtida stölder av hjul och fälgar, menar Ford och EOS.

Specialdesignade, 3d-printade fälgmuttrar kan förhindra framtida stölder av hjul och fälgar, menar Ford och EOS.

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

EOS har tillsammans med Ford tagit fram en lösning som kanske kommer kunna minska antalet stölder av hjul och fälgar.

Rösten skapar mönstret

Genom en webbaserad konfiguration och additiv tillverkning så kan fälgmuttrarna nu tillverkas individuellt för varje bil. Först spelar bilägarens röst in för att sedan förvandlas till en geometri, vilket blir grunden för muttrarna.

Öppnas av motsvarighet

Precis som en nyckel ska de sedan endast kunna öppnas av en motsvarighet som matchar mönstret på muttern. Flera säkerhetsfunktioner är också implementerade i muttrarna som ska öka säkerheten, enligt EOS.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: