Ford 3d-printar säkra muttrar

Specialdesignade, 3d-printade fälgmuttrar kan förhindra framtida stölder av hjul och fälgar, menar Ford och EOS.

Specialdesignade, 3d-printade fälgmuttrar kan förhindra framtida stölder av hjul och fälgar, menar Ford och EOS.

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

EOS har tillsammans med Ford tagit fram en lösning som kanske kommer kunna minska antalet stölder av hjul och fälgar.

Rösten skapar mönstret

Genom en webbaserad konfiguration och additiv tillverkning så kan fälgmuttrarna nu tillverkas individuellt för varje bil. Först spelar bilägarens röst in för att sedan förvandlas till en geometri, vilket blir grunden för muttrarna.

Öppnas av motsvarighet

Precis som en nyckel ska de sedan endast kunna öppnas av en motsvarighet som matchar mönstret på muttern. Flera säkerhetsfunktioner är också implementerade i muttrarna som ska öka säkerheten, enligt EOS.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: