PLM breddar produktportföljen

Gøran Jenssen, Business Unit Manager 3d-printing på PLM Group och Greg Gracki, Global Sales Channel Manager på DyeMansion GmbH på Formnext-mässan i Frankfurt, Tyskland.

Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group och Greg Gracki, Global Sales Channel Manager på Dyemansion GmbH på Formnext-mässan i Frankfurt, Tyskland.

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

PLM Group, leverantör av maskiner från bland annat HP, 3D Systems och Markforged, breddar nu sitt produktutbud. Det gäller system för efterbehandling av additivt tillverkade delar från tyska Dyemansion.

För alla behov i branschen

– Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen och därför beslutade vi oss för Dyemansion, eftersom de har de bästa och mest flexibla industrilösningarna för efterbehandling som är tillgängliga på marknaden, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

 

Dyemansions system för efterbehandling, Print-to-product.

Dyemansions system för efterbehandling, Print-to-product.

I Norden och Baltikum

Företaget kommer att erbjuda hela Dyemansions utbud i Norden och Baltikum. Bland produkterna finns till exempel systemet Print-to-product, som består av maskiner för rengöring, infärgning och ytbehandling.

– Samarbetet med Dyemansion gör det möjligt för oss, som det första företaget i Norden och Baltikum, att erbjuda våra kunder den kompletta 3d-printingkedjan – från design till utskrift till rätt efterbehandling utefter kundens behov, avslutar Gøran Jenssen.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: