Markforged släpper rent kopparmaterial

Traditionellt tillverkad kopparkomponent till vänster och en 3d-printad komponent till höger. Foto via Markforged

Traditionellt tillverkad kopparkomponent till vänster och en 3d-printad komponent till höger. Foto via Markforged

Markforged släpper ett nytt rent kopparmaterial för sin 3d-skrivare Metal X. Enligt tillverkaren ska 3d-utskrifter i koppar minska ledtider på applikationer för kunderna.

Metal X. Foto via Markforged

Metal X. Foto via Markforged

Koppar kan användas för en rad olika applikationer, menar Markforged. Till exempel kretsar, elektriska ledningar och arkitektur. Det är också väldigt användbart inom rymdindustrin, där kopparbaserad legering i dag används för att skriva ut förbränningskammare till raketmotorn.

Minskade ledtider gånger tolv

En annan bransch som gynnas av materialet är fordonsindustrin. Tillsammans med en av sina kunder har Markforged testat fördelarna med att printa i koppar. Enligt Markforged ska de ha lyckats sänka tillverkningstiderna gånger tolv och kostnaderna gånger sex.

Återförsäljare i Sverige

I Sverige är bland annat 3DVerkstan och PLM Group återförsäljare av Markforgeds 3d-skrivarsystem.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: