Markforged släpper rent kopparmaterial

Traditionellt tillverkad kopparkomponent till vänster och en 3d-printad komponent till höger. Foto via Markforged

Traditionellt tillverkad kopparkomponent till vänster och en 3d-printad komponent till höger. Foto via Markforged

Markforged släpper ett nytt rent kopparmaterial för sin 3d-skrivare Metal X. Enligt tillverkaren ska 3d-utskrifter i koppar minska ledtider på applikationer för kunderna.

Metal X. Foto via Markforged

Metal X. Foto via Markforged

Koppar kan användas för en rad olika applikationer, menar Markforged. Till exempel kretsar, elektriska ledningar och arkitektur. Det är också väldigt användbart inom rymdindustrin, där kopparbaserad legering i dag används för att skriva ut förbränningskammare till raketmotorn.

Minskade ledtider gånger tolv

En annan bransch som gynnas av materialet är fordonsindustrin. Tillsammans med en av sina kunder har Markforged testat fördelarna med att printa i koppar. Enligt Markforged ska de ha lyckats sänka tillverkningstiderna gånger tolv och kostnaderna gånger sex.

Återförsäljare i Sverige

I Sverige är bland annat 3DVerkstan och PLM Group återförsäljare av Markforgeds 3d-skrivarsystem.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: