Markforged släpper rent kopparmaterial

Traditionellt tillverkad kopparkomponent till vänster och en 3d-printad komponent till höger. Foto via Markforged

Traditionellt tillverkad kopparkomponent till vänster och en 3d-printad komponent till höger. Foto via Markforged

Markforged släpper ett nytt rent kopparmaterial för sin 3d-skrivare Metal X. Enligt tillverkaren ska 3d-utskrifter i koppar minska ledtider på applikationer för kunderna.

Metal X. Foto via Markforged

Metal X. Foto via Markforged

Koppar kan användas för en rad olika applikationer, menar Markforged. Till exempel kretsar, elektriska ledningar och arkitektur. Det är också väldigt användbart inom rymdindustrin, där kopparbaserad legering i dag används för att skriva ut förbränningskammare till raketmotorn.

Minskade ledtider gånger tolv

En annan bransch som gynnas av materialet är fordonsindustrin. Tillsammans med en av sina kunder har Markforged testat fördelarna med att printa i koppar. Enligt Markforged ska de ha lyckats sänka tillverkningstiderna gånger tolv och kostnaderna gånger sex.

Återförsäljare i Sverige

I Sverige är bland annat 3DVerkstan och PLM Group återförsäljare av Markforgeds 3d-skrivarsystem.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: