Printade hus ska hjälpa i kamp mot Coronavirus

Hittills har 15 byggnader skickats till Hubei provinsen där det sägs att Coronaviruset  bröt ut. Foto via WinSun

Ett byggföretag i Kina 3d-printar små hus som ska fungera som viloplats åt sjukvårdspersonal som arbetar i karantän med Coronaviruset. Totalt handlar det om 200 hus. 

Det kinesiska byggföretaget WinSun tar åtgärder för att stötta sjukhuspersonal i Kina som arbetar med insjuknande i Coronaviruset, Covid-19. Totalt ska företaget 3d-printa cirka 200 byggnader i betong och återvunnet material som sedan ska skickas till platsen där Coronaviruset bröt ut – i Hubei provinsen i Kina.

Husen ska bland annat användas av sjukvårdspersonalen för att vila i en trygg miljö. Hittills har företaget levererat 15 färdiga hus till Xianning Central Hospital i Hubei.

Smidig lösning

Det tar två timmar att skriva ut ett hus som mäter tio kvadratmeter, med en höjd på 2,8 meter. Ett bygge kostar runt 40 000 kronor för företaget. De största fördelarna med  konstruktionen är att de är lätta att flytta runt och koppla el till, enligt företaget.

Inuti kapslarna. Foto via WinSun

Inuti husen. Foto via WinSun

Från början var de tänkta att användas för turism som en enkel och mobil boendelösning. Därför är de designade att rymma två sängar, dusch och toalett. Men WinSun insåg möjligheterna med husen som ett verktyg för sjukhusen att använda, eftersom de är perfekta för isolering och kan lätt flyttas runt.

Prenumerationstjänst

För att utrusta husen ytterligare har företaget valt att samarbeta med en rad olika företag och grupper som vill stötta initiativet med bland annat elektroniska apparater, fönster, dörrar och så vidare.

Tanken är att sjukhus ska kunna hyra husen som en prenumeration där kunden kan få dem skickade till en viss region.

 

Källa: 3dnatives.com och winsun3d.com

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: