”Ständigt ökat intresse från industrin”

PLM Group, har de senaste åren sett ett ökade behov av helhetslösningar inom additiv tillverkning. Framåt kan företaget komma att satsa på större 3d-skrivare.

Helhetsleverantören av 3d-skrivarlösningar, PLM Group, har de senaste två åren bland annat inlett samarbeten med aktörer som DyeMansion och Ravema. Detta efter att företaget sett ett ökat behov av helhetslösningar inom additiv tillverkning.

Christoffer Wester, Business development manager på PLM Group.

Christoffer Wester, Business development manager på PLM Group.

Med vår bakgrund inom SOLIDWORKS befinner vi oss i en unik position där vi erbjuder världsledande designverktyg, mjukvara, efterbehandlingsutrustning samt skrivare för både produktion och prototypframtagning, berättar Christoffer Wester på PLM Group.

Når en bredare publik

Sedan 2018 är företaget en del av Liljedal Group vilket de genom fördjupar sitt samarbete med Ravema.

– Med deras långa erfarenhet inom bearbetning och mätning når vi en bredare publik inom den tillverkande industrin. Under våren kommer vi att ställa ut på Elmia 3D tillsammans med Ravema där vi integrerar AM med traditionell tillverkning.

Intresse för koppar

I dag är teknikerna inom området relativt etablerade, menar Wester. Därför har PLM valt att fokusera på material och applikationer.

– Detta för att maximera implementeringen av redan beprövad teknik där vi redan sett stora fördelar. Vi ser ett ständigt ökat intresse från industrin för funktionella material som kolfiber och olika metaller. Som ett exempel lanserade Markforged nyligen koppar till sin Metal X-plattform, där vi redan ser ett stort intresse för inom tillverkande industri, verktygsframtagning och elektronikbranschen.

Större 3d-skrivare

Företaget får allt oftare förfrågningar om större 3d-skrivare.

Det är någonting vi undersöker. Diskussioner med en tillverkare har därför inletts för att möta det behovet.

Ett annat område är behovet av kvalificerade servicetekniker.

För att tillgodose vårt framtida behov har vi därför inlett diskussioner och samarbeten med utbildningar som fokuserar på AM runt om i Skandinavien.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: