Materialfokus på internationell konferens

Under konferensen sätts det bland annat fokus på olika material.

Under konferensen sätts det bland annat fokus på olika material.

En europeisk konferens om additiv tillverkning arrangeras i Örebro, 16–17 juni. Här ska svenska företag få möjlighet att ta del av de senaste trenderna inom 3d-printing.

I mitten av juni ska tre aktörer, Region Örebro län, Alfred Nobel Science Park och universitetet i Bologna, hålla i en konferens om 3d-printing.

EU-satsning på samarbeten

Konferensen arrangeras inom ramarna för Vanguard-initiativet – en EU-satsning som syftar till att främja den europeiska industrins internationella konkurrenskraft genom samarbeten inom olika områden.

– Det blir en chans för svenska företag att ta del av några av de senaste trenderna inom additiv tillverkning, säger Mikael Melitshenko på Alfred Nobel Science Park.

 

Mikael Melitshenko på Alfred Nobel Science Park.

Mikael Melitshenko på Alfred Nobel Science Park.

Workshop i schemat

Under konferensen får deltagarna besöka Alfred Nobel Science Park, Amexci i Karlskoga och Lasertech. Även en workshop där de senaste nyheterna inom additiv tillverkning presenteras. Här kommer främsta fokus ligga på olika material inom tillverkningsindustrin.

– Region Örebro läns åtaganden inom Vanguard-initiativet ligger i linje med vår innovationsstrategi, och när det gäller just 3d-printning har vi under de senaste åren bidragit i skapandet av en gemensam nationell plattform och ett gemensamt arbetssätt. Vid sommarens konferens får vi ett ypperligt tillfälle att det vidare till en internationell nivå, säger Irén Lejegren (S), ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd, och tillägger:

– I förlängningen hoppas vi kunna stärka vår regionala konkurrenskraft och tillväxt vilket kan leda till nya arbetstillfällen i länet och i regionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: