Materialfokus på internationell konferens

Under konferensen sätts det bland annat fokus på olika material.

Under konferensen sätts det bland annat fokus på olika material.

En europeisk konferens om additiv tillverkning arrangeras i Örebro, 16–17 juni. Här ska svenska företag få möjlighet att ta del av de senaste trenderna inom 3d-printing.

I mitten av juni ska tre aktörer, Region Örebro län, Alfred Nobel Science Park och universitetet i Bologna, hålla i en konferens om 3d-printing.

EU-satsning på samarbeten

Konferensen arrangeras inom ramarna för Vanguard-initiativet – en EU-satsning som syftar till att främja den europeiska industrins internationella konkurrenskraft genom samarbeten inom olika områden.

– Det blir en chans för svenska företag att ta del av några av de senaste trenderna inom additiv tillverkning, säger Mikael Melitshenko på Alfred Nobel Science Park.

 

Mikael Melitshenko på Alfred Nobel Science Park.

Mikael Melitshenko på Alfred Nobel Science Park.

Workshop i schemat

Under konferensen får deltagarna besöka Alfred Nobel Science Park, Amexci i Karlskoga och Lasertech. Även en workshop där de senaste nyheterna inom additiv tillverkning presenteras. Här kommer främsta fokus ligga på olika material inom tillverkningsindustrin.

– Region Örebro läns åtaganden inom Vanguard-initiativet ligger i linje med vår innovationsstrategi, och när det gäller just 3d-printning har vi under de senaste åren bidragit i skapandet av en gemensam nationell plattform och ett gemensamt arbetssätt. Vid sommarens konferens får vi ett ypperligt tillfälle att det vidare till en internationell nivå, säger Irén Lejegren (S), ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd, och tillägger:

– I förlängningen hoppas vi kunna stärka vår regionala konkurrenskraft och tillväxt vilket kan leda till nya arbetstillfällen i länet och i regionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: