Materialfokus på internationell konferens

Under konferensen sätts det bland annat fokus på olika material.

Under konferensen sätts det bland annat fokus på olika material.

En europeisk konferens om additiv tillverkning arrangeras i Örebro, 16–17 juni. Här ska svenska företag få möjlighet att ta del av de senaste trenderna inom 3d-printing.

I mitten av juni ska tre aktörer, Region Örebro län, Alfred Nobel Science Park och universitetet i Bologna, hålla i en konferens om 3d-printing.

EU-satsning på samarbeten

Konferensen arrangeras inom ramarna för Vanguard-initiativet – en EU-satsning som syftar till att främja den europeiska industrins internationella konkurrenskraft genom samarbeten inom olika områden.

– Det blir en chans för svenska företag att ta del av några av de senaste trenderna inom additiv tillverkning, säger Mikael Melitshenko på Alfred Nobel Science Park.

 

Mikael Melitshenko på Alfred Nobel Science Park.

Mikael Melitshenko på Alfred Nobel Science Park.

Workshop i schemat

Under konferensen får deltagarna besöka Alfred Nobel Science Park, Amexci i Karlskoga och Lasertech. Även en workshop där de senaste nyheterna inom additiv tillverkning presenteras. Här kommer främsta fokus ligga på olika material inom tillverkningsindustrin.

– Region Örebro läns åtaganden inom Vanguard-initiativet ligger i linje med vår innovationsstrategi, och när det gäller just 3d-printning har vi under de senaste åren bidragit i skapandet av en gemensam nationell plattform och ett gemensamt arbetssätt. Vid sommarens konferens får vi ett ypperligt tillfälle att det vidare till en internationell nivå, säger Irén Lejegren (S), ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd, och tillägger:

– I förlängningen hoppas vi kunna stärka vår regionala konkurrenskraft och tillväxt vilket kan leda till nya arbetstillfällen i länet och i regionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.