Filament i färgglad palett 

Fiberlogi FiberSilk Metallic i ljusgrön, turkos och rosa. Flera andra färger finns också tillgängliga hos tillverkaren.

Fiberlogi FiberSilk Metallic i ljusgrön, turkos och rosa. Flera andra färger finns också tillgängliga hos tillverkaren.

Den polska tillverkaren av material för additiv tillverkning, Fiberlogy, introducerar ett nytt filament, Fibersilk Metallic.

Fiberlogy har tagit fram ett nytt filament i en rad färgglada färger. FiberSilk Metallic är framtaget av företagets forskarteam som har strävat efter att ta fram ett unikt material med hög hållbarhet.

Tåler belastning

Materialet har en metallisk finish som döljer kanterna mellan lagren och gör att utskriften ser jämnare ut. Enligt tillverkaren har filamentet en hög vidhäftningsförmåga vilket gör att utskriften kan tåla höga belastningar utan att spricka och därefter återgå till sin ursprungliga form.

Smycken och leksaker

Olika applikationer som Fiberlogy rekommenderar filamentet för är bland annat smycken, leksaker, skrivbordsmaterial, förpackningar och olika figurer samt tillbehör för cosplayers.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: