Filament i färgglad palett 

Fiberlogi FiberSilk Metallic i ljusgrön, turkos och rosa. Flera andra färger finns också tillgängliga hos tillverkaren.

Fiberlogi FiberSilk Metallic i ljusgrön, turkos och rosa. Flera andra färger finns också tillgängliga hos tillverkaren.

Den polska tillverkaren av material för additiv tillverkning, Fiberlogy, introducerar ett nytt filament, Fibersilk Metallic.

Fiberlogy har tagit fram ett nytt filament i en rad färgglada färger. FiberSilk Metallic är framtaget av företagets forskarteam som har strävat efter att ta fram ett unikt material med hög hållbarhet.

Tåler belastning

Materialet har en metallisk finish som döljer kanterna mellan lagren och gör att utskriften ser jämnare ut. Enligt tillverkaren har filamentet en hög vidhäftningsförmåga vilket gör att utskriften kan tåla höga belastningar utan att spricka och därefter återgå till sin ursprungliga form.

Smycken och leksaker

Olika applikationer som Fiberlogy rekommenderar filamentet för är bland annat smycken, leksaker, skrivbordsmaterial, förpackningar och olika figurer samt tillbehör för cosplayers.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: