Miljonprojekt ska minska plastavfall

Hoppa till innehållHoppa till verktygsfältet Om WordPress 3dp.se 131 Uppdatering för WordPress, 12 uppdateringar för tillägg 00 kommentarer väntar på granskning Skapa SEOEnter a focus keyphrase to calculate the SEO score Maintenance is Off Performance Security Hej, Hanna Jangenfeldt Logga ut HjälpPanelinställningarWordPress 5.3.2 är tillgängligt! Vänligen uppdatera nu. Skapa nytt inlägg Ange titel här Permalänk: https://3dp.se/2020/03/04/23979/ ‎Redigera Lägg till media Lägg till bildspelFält och vyer Lägg till formulär VisuelltText Stycke Bootstrap-element: P » A » IMG Antal ord: 148 Utkast sparat kl. 16:03:34. Växla panel: Innehållsmall Växla panel: Publicera Förhandsgranska(öppnas i ett nytt fönster) Status: Utkast RedigeraRedigera status Synlighet: Offentlig RedigeraRedigera synlighet Publicera direkt RedigeraRedigera datum och tid Läsbarhet: Behöver förbättras SEO: Inte tillgängligt Ta bort Växla panel: Kategorier Alla kategorier Mest använda 3dp-Dagen AGI NEWSLETTER news Info agi newsletter news newsletter news sponsor agi newsletter news top agi newsletter Artiklar 3DP i Sverige Bildspel Fördjupning Intervju Reflektion fakta faktaleverantör faktamaterial faktaprogramvara faktateknik faktautrustning Features Krönika Newsletter Newsletter ad top Newsletter ads Newsletter stories Newsletter top Nyheter Bransch Material Programvara Utrustning Okategoriserade Platsannons Slider Sponsor Uncategorized Uncategorized @da Uncategorized @en + Lägg till ny kategori Växla panel: Taggar Lägg till en ny tagg Separera taggar med kommatecken Ta bort term: Manchester Metropolitan University Manchester Metropolitan UniversityTa bort term: Transform-Ce Transform-CeTa bort term: Plastic Plastic Välj från de mest använda taggarna Växla panel: Utvald Bild Image Details Regenerate Klicka på bilden för att redigera eller uppdatera Ta bort utvald bild Växla panel: Yoast SEO Innehållsoptimering Enter a focus keyphrase to calculate the SEO score Sociala medier Avancerat FokusnyckelordsfrasHjälp att välja den perfekta fokusnyckelordsfrasen(Opens in a new browser tab) Förhandsgranska förhandsvisningstext SEO title preview: - 3dp.se Url preview:https://3dp.se › 23979 Meta description preview: Please provide a meta description by editing the snippet below. If you don’t, Google will try to find a relevant part of your post to show in the search results. Mobile previewDesktop previewEdit snippet Läsbarhetsanalys Behöver förbättras SEO-analys Ange en fokus-nyckelordsfras för att beräkna SEO-poängen Lägg till relaterad nyckelordsfras Grundstensinnehåll Växla panel: Utdrag Utdrag Utdrag är en handgjord valfri summering av innehållet som kan användas i temat. Lär dig mer om manuella utdrag. Växla panel: Important!? Here you can set the importance of the post – from 1 to 5. 1 being the most important. By doing this the styling og the headline changes on the front page. Prio* Växla panel: Författare Växla panel: Revolution Slider Options Tack för att du skapar med WordPress.Hämta version 5.3.2 Term tillagd. 2 resultat funna. Använda piltangenterna för att navigera upp och ner. Stäng mediapanel Detaljer för bild Bildtext PrintCity hjälper företag att integrera återvunnet material i sina egna produkter genom 3d-skrivarteknik. Foto via MMU. Alternerande text VISNINGSINSTÄLLNINGAR JusteraVänster Centrerat Höger Inget Storlek Länk till https://3dp.se/wp-content/uploads/2020/03/5e5e30fec55cd.jpg AVANCERAT Uppdatera

PrintCity hjälper företag att integrera återvunnet material i sina egna produkter genom 3d-skrivarteknik. Foto via MMU

Icke-nedbrytbar engångsplast är en miljöbov som har uppmärksammats mycket de senaste åren. Nu har ett universitet i Storbritannien startat ett nytt projekt för att omvandla avfallsplast till filament för 3d-printing.

Manchester Metropolitan University har genomfört ett projekt för att omvandla engångsplast till ett råmaterial för additiv tillverkning och formgjutning.

101 miljoner kronor

Projektet har fått namnet Transform-Ce och har en budget på dryga 101 miljoner kronor från europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF.

Målet med projektet är att minska avfall med tusentals ton i Nordeuropa och skapa en ny ekonomisk efterfrågan på återvunna plastmaterial hos företag, både lokalt och längre bort.

Specialanläggningar byggs

På universitetets center för 3d-printing, PrintCity, ska lokala företag och universitet arbeta tillsammans för att integrera återvunnet plastmaterial i företagens designprocesser. 36 partners ska arbeta med Transform-Ce och under nästa år ska även två specialanläggningar för plaståtervinning byggas – en i Manchester och en i Nederländerna.

Här kan du läsa mer om projektet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: