De satsar på ortopediska verktyg

Ortopediskt armstöd. Foto via Spentys

Ortopediskt armstöd. Foto via Spentys

Det danska 3d-teknikföretaget Create it REAL och belgiska Spentys som arbetar med 3d-skanning och 3d-modellering, inleder ett nytt samarbete. Tillsammans ska de möjliggöra skräddarsydda ortopediska verktyg i stor skala.

Företagen vill tillsammans utveckla en testserie med ortopediska lemmar för produktion som ska installeras i den ortopediska leverantörens praxis.

Systemet kommer att innehålla en plattform baserad på Create it REALs krypteringslösningar för att möjliggöra för ortopediska leverantörer för att får en säker tillgång till patienters 3d-skanningar och data.

– Det finns många fördelar för ortopediska leverantörer som överväger att implementera on-demand 3d-utskriftstjänster. Intern produktion förbättrar behandlingstiden genom att eliminera leveranstiden. Kvalitetskontroll kan göras på plats, vilket gör det möjligt för ortopediska leverantörer att dela kunskap och färdigheter för att hantera komplexa frågor och skapa innovativa patientlösningar, säger Louis-Philippe Broze, medgrundare och vd för Spentys.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: