De satsar på ortopediska verktyg

Ortopediskt armstöd. Foto via Spentys

Ortopediskt armstöd. Foto via Spentys

Det danska 3d-teknikföretaget Create it REAL och belgiska Spentys som arbetar med 3d-skanning och 3d-modellering, inleder ett nytt samarbete. Tillsammans ska de möjliggöra skräddarsydda ortopediska verktyg i stor skala.

Företagen vill tillsammans utveckla en testserie med ortopediska lemmar för produktion som ska installeras i den ortopediska leverantörens praxis.

Systemet kommer att innehålla en plattform baserad på Create it REALs krypteringslösningar för att möjliggöra för ortopediska leverantörer för att får en säker tillgång till patienters 3d-skanningar och data.

– Det finns många fördelar för ortopediska leverantörer som överväger att implementera on-demand 3d-utskriftstjänster. Intern produktion förbättrar behandlingstiden genom att eliminera leveranstiden. Kvalitetskontroll kan göras på plats, vilket gör det möjligt för ortopediska leverantörer att dela kunskap och färdigheter för att hantera komplexa frågor och skapa innovativa patientlösningar, säger Louis-Philippe Broze, medgrundare och vd för Spentys.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: