Virusrisk stoppar industrimässa

Hannovermässan i tyska Hannover.

Den tyska industrimässan Hannover Messe flyttas fram i tiden, meddelar nu mässarrangören. Beslutet är taget till följd av Coronavirusets spridning i Europa. 

Hannover Messe flyttas fram i tiden meddelar mässarrangören Deutsche Messe AG. Mässan som skulle gå av stapeln 20–24 april, är istället planerad att äga rum 13–17 juli 2020. Beslutet är taget efter avrådan från regionens hälsomyndighet, och kommer efter den spridning som Coronaviruset, Covid-19, fått i Europa den senaste tiden.

Samlar människor från hela världen

Enligt Deutsche Messe hade alla de åtgärder som krävts för att arrangera mässan på ett säkert sätt, gjort att mässan inte hade blivit densamma, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

– Som en internationell viktig industriell mässa är dess USP, unique selling point, att samla människor från hela världen. Detta kan bara hända om det inte finns några hälsorisker, tillägger Wolfgang Weber från ZVEI som är den tyska elektronik och elektronikproducenters förening.

Ekonomiska utmaningar

– Med tanke på de globala ekonomiska utmaningarna som utlöses av Coronavirus under första halvåret, erbjuder det nya datumet stora möjligheter. Därmed kan världens viktigaste industrimässa vara en viktig drivkraft för den globala ekonomin i ett tidigt skede, säger Dr. Jochen Köckler som sitter i styrelsen för Deutsche Messe.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: