Virusrisk stoppar industrimässa

Hannovermässan i tyska Hannover.

Den tyska industrimässan Hannover Messe flyttas fram i tiden, meddelar nu mässarrangören. Beslutet är taget till följd av Coronavirusets spridning i Europa. 

Hannover Messe flyttas fram i tiden meddelar mässarrangören Deutsche Messe AG. Mässan som skulle gå av stapeln 20–24 april, är istället planerad att äga rum 13–17 juli 2020. Beslutet är taget efter avrådan från regionens hälsomyndighet, och kommer efter den spridning som Coronaviruset, Covid-19, fått i Europa den senaste tiden.

Samlar människor från hela världen

Enligt Deutsche Messe hade alla de åtgärder som krävts för att arrangera mässan på ett säkert sätt, gjort att mässan inte hade blivit densamma, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

– Som en internationell viktig industriell mässa är dess USP, unique selling point, att samla människor från hela världen. Detta kan bara hända om det inte finns några hälsorisker, tillägger Wolfgang Weber från ZVEI som är den tyska elektronik och elektronikproducenters förening.

Ekonomiska utmaningar

– Med tanke på de globala ekonomiska utmaningarna som utlöses av Coronavirus under första halvåret, erbjuder det nya datumet stora möjligheter. Därmed kan världens viktigaste industrimässa vara en viktig drivkraft för den globala ekonomin i ett tidigt skede, säger Dr. Jochen Köckler som sitter i styrelsen för Deutsche Messe.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: