Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

SmartTechs Analysis senaste rapport ”Polymer Additive Manufacturing Markets and Applications: 2020–2029” visar ljusa siffror för additiv tillverkning av polymer.

Genererar miljarder

Marknaden förväntas generera 11,7 miljarder dollar i intäkter under 2020, öka till 24 miljarder under 2024 och fortsättningsvis till 55 miljarder under 2030. Tillväxten drivs bland annat av att pulverbäddstekniken blir alltmer attraktiv för tillverkare eftersom det är möjligt att serietillverka delar, står det i rapporten.

Betydande framsteg inom materialvetenskap

I rapporten har man främst fokuserat på fordonsindustrin, flygindustrin och konsumentvaror. Här har alla typer av delar inkluderats från prototyper till slutanvändning.

Enligt SmartTech finns några av de mest betydande framstegen inom polymerprinting materialvetenskap samt utveckling av nya material för den aktuella tekniken. De två mest relevanta segmenten för polymerprinting är flyg och fordon. SmartTech förväntar sig att dessa kommer gå från att främst använda sig av prototyper och verktygstillämpningar till produktion år 2030.

Du hittar rapporten här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: