Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Lasertec 30 Dual SLM system. Foto via DMG Mori

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori breddar sitt utbud inom additiv tillverkning med ett helt nytt selective laser melting 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system.

Maskinen är en uppgradering av företagets Lasertec 30. Det som skiljer dem åt är framförallt att den nya maskinen arbetar med två lasrar istället för en.

Dubbel laser ökar produktivitet

Maskinen kan bygga antingen en del eller flera i taget. Enligt DMG Mori är fördelen med två lasrar en ökad bygghastighet på upp till 80 procent. Detta då maskinen kan bygga 90 kvadratcentimeter i timmen.

Byggkammaren mäter 300 x 300 x 300 millimeter och lasrarna har kapacitet att täcka hela ytan. Enligt tillverkaren förbättras också produktiviteten tack vare ett kylsystem som gör det möjligt att avlägsna färdiga komponenter snabbare.

 

Programvara optimerar processen

Maskinen kommer med programvara för både parameteroptimering, CAM-programmering och maskinstyrning.

Med programmet Optomet väljer maskinen automatiskt den bästa skanningsstrategin för den aktuella utskriften, samt verktyg för att kontrollera temperaturen genom delen som byggs.

Celos är en programvara som gör att CAM-porgrammering kan göra direkt på maskinens styrenhet och den innehåller även olika verktyg för övervakning av utskriftsprocessen.

Printar i flera material

Maskinen passar enligt DMG Mori ett flertal industrier eftersom den kan skriva ut i allt från verktygsstål till rostfritt stål i aluminium, titan, kobolt-krom med mera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: