3DVerkstan printar tusentals ansiktsvisir

Ansiktsvisiret består av en båge som sitter mot pannan och en bit böjbar plast.

Ansiktsvisiret består av en båge som sitter mot pannan och en bit böjbar plast.

Efter brist på skyddsutrustning inom vården, som är ett resultat på spridningen av Coronaviruset, har 3DVerkstan börjat 3d-printa och distribuera ansiktsvisir.  

3DVerkstan 3d-printar skyddsutrustning i form av ansiktsvisir till sjukvården. Ett flertal regioner i landet har tagit på sig ansvaret för att samla in och distribuera visiren lokalt, enligt 3DVerkstan.

Ladda ner filen gratis

Ritningarna till visiret som fått namnet “3DVFaceShield” finns gratis att ladda ner här för alla de som vill 3d-printa egna ansiktsvisir. Själva ritningen i sig består av en hållare som man fäster ett böjbart stycke plast i. Enligt 3DVerkstan tar utskriften cirka 20 minuter och de kan tillverkas i de flesta plastmaterial.

All tillverkning och distribution har flyttats från 3DVerkstan till Stockholm Makerspace, som samlat in över 30 skrivare och producerar i dagsläget cirka 1000 bågar per dygn som skickas ut direkt.

Följ arbetet på Facebook

Är du nyfiken på hur det går i arbetet med ansiktsvisiren så kan du läsa mer på 3DVerkstans hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: