Wohlers Report har landat

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 25 mars 2020
Årets Wohlers Report på 380 sidor lyfter fram ny statistik om den additiva tillverkningsbranschen. Foto via Wohlers Associates
Årets Wohlers Report på 380 sidor lyfter fram ny statistik om den additiva tillverkningsbranschen. Foto via Wohlers Associates

Wohlers Report, som den amerikanska konsultfirman Wohlers Associates står bakom, har släppts för 2020. 

Rapporten belyser den senaste utvecklingen och applikationerna och tar hänsyn till produktion, försäljning och prissättning av system, programvara, efterbehandling och förbrukningsvaror. I rapporten ges även information om patent, nystartade företag, investeringar samt forskning inom additiv tillverkning.

Skriver om andningsventiler

Årets rapport lyfter framförallt fram de utökade möjligheterna med additiv tillverkning för produktionsapplikationer. Bland annat skriver Wohlers Associates om det italienska företaget Isinnova som tillverkat andningsventiler för ett sjukhus mitt i den den pågående krisen med Coronaviruset.

78 medförfattare

Wohlers Associates har bevakat utvecklingen av additiv tillverkning i drygt 40 år och har huvudsakligen kunder i tillverkningsindustrin. Data som legat till grund för analysen har samlats in från 129 servicebyråer, 114 tillverkare av industriella 3d-skrivare, 40 tillverkare av material och 3d-skrivare i skrivbordsmodeller, 78 medförfattare och bidragsgivare från 33 länder.

Graf som visar ökningen av årliga utgifter för produkter för slutanvändning, tillverkade med additiv tillverkning, världen över. Foto via Wohlers Report
Graf som visar ökningen av årliga utgifter för produkter för slutanvändning, tillverkade med additiv tillverkning, världen över. Foto via Wohlers Associates

 

Läs vidare

En lysande affärsidé för belysningsjätten

Ett mer flexibelt och hållbart tillverkningssätt fick Signify, tidigare Philips Lighting, att inför 3D-printing i sin produktion. Företaget har varit pionjärer inom belysningsbranschen att anamma additiv tillverkning – men resan dit har inte varit spikrak.
Kenneth-Gronholm-2017_01_Crop-scaled-e1655292285343

Kundcase visar möjligheter med mjukvara

Autodesk gästar Elmia Subcontractor för att visa möjligheterna med olika industrilösningar, så som Fusion 360, Autodesk Inventor och övriga lösningar riktade mot design och tillverkning. Inte minst genom att visa intressanta kundcase.
Autodesk-1-scaled-e1636981198667

Digital föreläsning om generativ design

Hur kan generativ design innebära kostnadsbesparingar vid additiv tillverkning? Det är temat för dagen när 3DVerkstan tillsammans med Autodesk bjuder in till digital föreläsning den 26 maj.
AutodeskOffice_SanFrancisco_006-scaled

Bioprintern BIO X6 får prestigefyllt designpris

Cellink har tilldelats designpriset Red Dot Design Award för sin 3d-bioprinter BIO X6. Det är andra gången som företaget uppmärksammas för sin designkvalitet.
99cec285d4ef418b_org-1

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1