Wohlers Report har landat

Årets Wohlers Report på 380 sidor lyfter fram ny statistik om den additiva tillverkningsbranschen. Foto via Wohlers Associates

Årets Wohlers Report på 380 sidor lyfter fram ny statistik om den additiva tillverkningsbranschen. Foto via Wohlers Associates

Wohlers Report, som den amerikanska konsultfirman Wohlers Associates står bakom, har släppts för 2020. 

Rapporten belyser den senaste utvecklingen och applikationerna och tar hänsyn till produktion, försäljning och prissättning av system, programvara, efterbehandling och förbrukningsvaror. I rapporten ges även information om patent, nystartade företag, investeringar samt forskning inom additiv tillverkning.

Skriver om andningsventiler

Årets rapport lyfter framförallt fram de utökade möjligheterna med additiv tillverkning för produktionsapplikationer. Bland annat skriver Wohlers Associates om det italienska företaget Isinnova som tillverkat andningsventiler för ett sjukhus mitt i den den pågående krisen med Coronaviruset.

78 medförfattare

Wohlers Associates har bevakat utvecklingen av additiv tillverkning i drygt 40 år och har huvudsakligen kunder i tillverkningsindustrin. Data som legat till grund för analysen har samlats in från 129 servicebyråer, 114 tillverkare av industriella 3d-skrivare, 40 tillverkare av material och 3d-skrivare i skrivbordsmodeller, 78 medförfattare och bidragsgivare från 33 länder.

Graf som visar ökningen av årliga utgifter för produkter för slutanvändning, tillverkade med additiv tillverkning, världen över. Foto via Wohlers Report

Graf som visar ökningen av årliga utgifter för produkter för slutanvändning, tillverkade med additiv tillverkning, världen över. Foto via Wohlers Associates

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sandbacka Science Park sprider kunskap digitalt

Under Innovation Week X håller Sandbacka Science Park i Sandviken ett webbinarium om additiv tillverkning. Fokus kommer ligga på hur tekniken kan förena den digitala och fysiska värdekedjan och efterbehandling av additiva komponenter.

Publicerat av: 

Protech breddar i produktportföljen

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. De släpper samtidigt en rad material anpassade för industrin. Företagets svenska leverantör Protech ska börja leverera produkterna i början av juli.

Publicerat av: 

Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan. – Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Publicerat av: 

Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: