Wohlers Report har landat

Årets Wohlers Report på 380 sidor lyfter fram ny statistik om den additiva tillverkningsbranschen. Foto via Wohlers Associates

Årets Wohlers Report på 380 sidor lyfter fram ny statistik om den additiva tillverkningsbranschen. Foto via Wohlers Associates

Wohlers Report, som den amerikanska konsultfirman Wohlers Associates står bakom, har släppts för 2020. 

Rapporten belyser den senaste utvecklingen och applikationerna och tar hänsyn till produktion, försäljning och prissättning av system, programvara, efterbehandling och förbrukningsvaror. I rapporten ges även information om patent, nystartade företag, investeringar samt forskning inom additiv tillverkning.

Skriver om andningsventiler

Årets rapport lyfter framförallt fram de utökade möjligheterna med additiv tillverkning för produktionsapplikationer. Bland annat skriver Wohlers Associates om det italienska företaget Isinnova som tillverkat andningsventiler för ett sjukhus mitt i den den pågående krisen med Coronaviruset.

78 medförfattare

Wohlers Associates har bevakat utvecklingen av additiv tillverkning i drygt 40 år och har huvudsakligen kunder i tillverkningsindustrin. Data som legat till grund för analysen har samlats in från 129 servicebyråer, 114 tillverkare av industriella 3d-skrivare, 40 tillverkare av material och 3d-skrivare i skrivbordsmodeller, 78 medförfattare och bidragsgivare från 33 länder.

Graf som visar ökningen av årliga utgifter för produkter för slutanvändning, tillverkade med additiv tillverkning, världen över. Foto via Wohlers Report

Graf som visar ökningen av årliga utgifter för produkter för slutanvändning, tillverkade med additiv tillverkning, världen över. Foto via Wohlers Associates

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: