Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Ford börjar samarbeta med 3M, GE Healthcare och UAW för att bidra till sjukvården med medicinsk utrustning. Samarbetet innebär att företagen lånar ut anläggningar, kompetens och material för att öka produktionen.

Både respiratorer och ansiktsvisir

Tillsammans med 3M kommer Ford att öka tillverkningen av respiratorer, vilket kommer ske i Fords anläggning av UAW-medarbetare. Tillsammans med GE Healthcare kommer de tillverka en förenklad version av respiratorer för patienter med andningssvårigheter orsakade av Coronaviruset.

 

 

Fords designteam utvecklar också ansiktsskydd till vården. Planen är att dessa ska tillverkas med additiv tillverkning.

“Kritisk tid”

– Vi befinner oss i en kritisk tid, både USA och världen i stort. Det är en tid för handling och samarbete. Genom att samla flera branscher kan vi göra en verklig skillnad för människor som behöver det, och för de som står i frontlinjen av denna kris. På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, precis som vi alltid har gjort under vår 117-åriga historia, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.