Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Ford börjar samarbeta med 3M, GE Healthcare och UAW för att bidra till sjukvården med medicinsk utrustning. Samarbetet innebär att företagen lånar ut anläggningar, kompetens och material för att öka produktionen.

Både respiratorer och ansiktsvisir

Tillsammans med 3M kommer Ford att öka tillverkningen av respiratorer, vilket kommer ske i Fords anläggning av UAW-medarbetare. Tillsammans med GE Healthcare kommer de tillverka en förenklad version av respiratorer för patienter med andningssvårigheter orsakade av Coronaviruset.

 

 

Fords designteam utvecklar också ansiktsskydd till vården. Planen är att dessa ska tillverkas med additiv tillverkning.

“Kritisk tid”

– Vi befinner oss i en kritisk tid, både USA och världen i stort. Det är en tid för handling och samarbete. Genom att samla flera branscher kan vi göra en verklig skillnad för människor som behöver det, och för de som står i frontlinjen av denna kris. På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, precis som vi alltid har gjort under vår 117-åriga historia, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: