Mimaki breddar 3d-skrivarportföljen

Mimaki 3DGD-1800.

Mimakis nya 3d-skrivare 3DGD-1800.

Mimaki, japansk tillverkare av inkjetskrivare och skärmaskiner, lanserar en ny 3d-skrivare för interiör, skylt- och displayprodukter. 

Den nya Mimaki 3DGD-1800 3d-skrivaren använder  en gel dispensing printing-teknik, vilket betyder att maskinen applicerar ett lager visköst gel som sedan härdas med uv-ljus. På så sätt kan en komponent byggas helt utan att behöva något stödmaterial runt sig.

Kan färgläggas och dekoreras

Enligt Mimaki kan maskinen bygga delar som är 1,8 meter på bara sju timmar. Med två skrivarhuvuden kan användaren bygga två komponenter samtidigt. Den printade komponenten kan färgläggas direkt i 3d-skrivaren, med företagets inbyggda bläckstråleteknik.

Tillgänglig i april

Systemet släpps för den kommersiella marknaden den 1 april 2020.

Publicerat av: 

Dela artikeln

En kommentar till “Mimaki breddar 3d-skrivarportföljen”
  1. Bjørn A. Hansen skriver:

    Hold meg oppdatert om denne nye 3D printeren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: