Vädjan i coronakrisen – efterlyser plastföretag som kan hjälpa till

Svensk Plastindustriförening uppmanar medlemmarna att hjälpa till under coronakrisen.

Svensk Plastindustriförening kraftsamlar under coronapandemin och uppmanar sina medlemsföretag att bidra med olika materiel till sjukvården. Ett 20-tal företag har redan visat sitt intresse.

Enligt plastorganisationen SPIF står svensk plastindustri stark och har en högkvalificerad arbetsstyrka och kapacitet för produktion av diverse plastprodukter. Något som kommer till pass i det bristläge som sjukvården just nu står inför till följd av coronavirusets spridning. SPIF har därför tagit initiativet till ett upprop bland sina medlemmar kring vilka som kan bistå under krisen.

Uppmanar sina medlemsföretag

Syftet är att sammanställa medlemmarnas kapacitet och koppla ihop dem med inköpsorganisationer inom sjukvården för att se hur branschen kan bidra krisläget. Uppmaningen som gått ut till de cirka 140 medlemsföretagen har redan gett resultat:

– Intresset har varit oerhört stort, och många företag vill hjälpa till. Det finns dock utmaningar i att hitta en matchning med inköpsorganisationerna, det är där vi försöker hjälpa till, säger Lennart Johansson, branschansvarig för SPIF.

Olika typer av materiel

Enligt SPIF producerar medlemsföretagen allt från material som kan användas till att göra visir till filtermaterial eller material till skyddskläder.

– Svensk plastindustri har en stark kompetens och innovationskraft. Vi är vana att jobba med hög precision, resurseffektivt, miljömedvetet och som underleverantörer till stora företag är vi också vana att ställa om snabbt, säger Amit Paul, suppleant och långvarig styrelsemedlem i SPIF och fortsätter:

– Som så många sagt: Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det är det här vi kan göra.

Redan drygt 20 företag

Ett 20-tal företag har redan skrivit upp sig som intressenter att ställa om sina produktioner. Företagen har kapacitet att producera till exempel kärl, slangar, rör, specialdesignade plastmaterial och additivt tillverkade produkter.

 

Text: Claes Nordström

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.