Filamenttillverkaren: ”Ingen superkris just nu”

Nils Åsheim, vd på Add North.

Nils Åsheim, vd på Add North.

Add North ser en förändring i sin försäljning av filament. – Företagsförsäljning har stannat upp och minskat, men till privat har ökat, berättar vd:n Nils Åsheim. 

Den svenska filamenttillverkaren Add North ser att försäljningen har förändrats sedan spridningen av Coronaviruset blev ett faktum.

– Vår försäljning består av två huvudsakliga ben – till företag och privatpersoner. Företagsförsäljning har stannat upp och minskat, men privat har ökat, berättar vd:n Nils Åsheim.

Förfrågningar från sjukhus

Företaget har också fått förfrågningar från sjukhus och regioner. Därför har de i dagsläget skänkt över 300 gratisspolar till folk och företag som gör ansiktsskydd.

Enligt Åsheim kan förändringen bero på olika initiativ om att 3d-printa egna ansiktsskydd, i samband med utvecklingen av  sjukdomen Covid-19. Ett initiativ som han tror har bidragit är 3DVerkstans Faceshield-initiativ – en gratis STL-fil av ett ansiktsvisir som kan printas samt instruktioner om hur det ska skickas vidare.

– Många industri– och arkitektfirmor har lagt ner sin produktion och det märker vi av. Men det är ingen superkris just nu då våra leveranskedjor är intakta.

Produktion i Sverige

Till skillnad från konkurrenter i branschen så har Add North sin  produktion i Sverige, och har ett råvarulager som räcker i 4–6 månader framåt.

–  Men de som köper in från Holland eller Kina har drabbats kraftigt eftersom att det är svårt att få fram transporter, tillägger Åsheim.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: