R.a.p.s rycker in i kristider

Michael Ullvin, Pär Nobring och Paul Nowotny.

Michael Ullvin, Pär Nobring och Paul Nowotny.

Den skånska 3d-teknikleverantören r.a.p.s ställer om för att hjälpa till i Coronakrisen. Bland annat har de satt sina Ultimaker-skrivare i arbete för att printa ansiktsvisir till hemvården i Landskrona Stad. 
Landskronabaserade r.a.p.s sätter 12 3d-skrivare i fullt arbete med att printa skyddsvisir. Tillsammans kan maskinerna skriva ut cirka 250 visir om dagen. Ett visir tar cirka 17 minuter.
Pär Nobring, vd på r.a.p.s.

Pär Nobring, vd på r.a.p.s.

– Vi håller på med flera olika designs för olika produkter som skydd för att minska smittspridning. Vi håller bland annat på att produktionsanpassa en respirator vilket kommer att behövas snart, säger Pär Nobring vd på r.a.p.s.

De har också designat en dörröppnare för att man ska slippa ta i handtag och planen är att skala upp produktionen av skyddsutrustning. Just nu undersöker de möjligheten att även vattenskära och formspruta modeller.
Kontroll på processen
För att kommuner ska kunna ha kontroll på produktionsprocesserna har Pär föreslagit att de köper några maskiner och utbildas i hur de används.
– Sen när det här är över så kan man använda maskinerna till undervisning, så blir det inte bara en kostnad utan en investering, säger Pär.
Utbildningssektorn intressant 
Företaget ser också att de kan fylla ett behov inom utbildningssektorn där de kan bidra med undervisning inom teknik- och språkämnen. Framförallt om det är många lärare som insjuknar.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printing till kaffet

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Publicerat av: