Här ska kvalificerade 3d-printtekniker skolas

Oscar Axelsson, Teknikcenteransvarig, och Niclas Stensson, utvecklingsstrateg och kompetensutveckling för näringslivet.

Oscar Axelsson, Teknikcenteransvarig, och Niclas Stensson, utvecklingsstrateg och kompetensutveckling för näringslivet.

Till hösten startar en helt ny utbildning inom additiv tillverkning på Campus Värnamo. – En utbildning framtagen av flera spännande företag som också är med och följer utbildningen, säger Oscar Axelsson, Teknikcenteransvarig.

I augusti 2020 startar den helt nya yrkeshögskoleutbildningen Kvalificerad 3d-printtekniker på Campus Värnamo, med Tekniska högskolan Jönköping som huvudman. Här ska ett tjugotal elever rustas för att ta sig an 3d-printingbranschen.

Täcker hela ledet

– Utbildingen är för de som vill bli riktigt vassa på 3d-print och additiv tillverkning och är direkt riktad mot 3d-printbranschen, där man ska vara mer praktisk och kunna både förbereda, hantera och optimera utskrifter, berättar Oscar Axelsson, Teknikcenteransvarig på Campus Värnamo.

Moment som kommer ingå i utbildningen är grundläggande kunskap om additiv tillverkning, att jämföra olika tekniker, material och miljö, optimering och konstruktion, produktionsekonomi, underhåll, scanning och efterbearbetning. En annan viktig del är LIA, lärande i arbete, där studenterna under perioder är ute och arbetar på företag i branschen.

– De som jobbar i branschen har varit med och tagit fram upplägget, så vi vet att vi har ett vasst och bra innehåll, säger Niclas Stensson, utvecklingsstrateg och kompetensutveckling för näringslivet. 

Lokal förankring

Några industriföretag som står bakom utbildningen är BLB Industries, som tillverkar storformats 3d-skrivare, Prototal som är en stor servicebyrå, den svenska industrikoncernen Thule, Bondtech som tillverkar matningssystem för 3d-skrivare och servicebyrån PLM Group.

– Det som sticker ut är ett starkt lokalt behov, vilket är anledningen till att utbildningen är platsbunden. Det gör att man får ordentlig praktisk erfarenhet och möjligheten att få tillgång till 3d-skrivare under hela utbildningen, säger Axelsson.

Kunniga utbildare från branschen

Huvudläraren för utbildningen är anställd. Så just nu ligger fokus på att rekrytera konsulter med en fot i branschen som är intresserade av att undervisa. Ett upplägg som generellt genomsyrar industriutbildningarna hos Campus Värnamo och yrkeshögskolan.

– Det är så vi väljer att jobba då vi vill ha kunniga utbildare som är uppdaterade med det som händer i branschen, säger Axelsson.

– Sitter man på kunskap så håller vi just nu på att rekrytera och upphandla med konsulter, säger Stensson som vill uppmana alla intresserade att söka.

I Gummifabriken, där verksamheten håller till finns ett stort 3d-printat dinosauriehuvud.

I Gummifabriken, där verksamheten håller till, finns ett stort 3d-printat dinosauriehuvud.

”Det finns en verklig efterfrågan”

Utbildningen har funnits i tankarna i många år men marknaden har inte varit redo förrän nu, menar Niclas Stensson.

– Det är en grym tillväxt i Sverige och utomlands inom detta område. Det är ingen tvekan om att denna tillverkningsteknik växer, tillägger Oscar Axelsson.

De ansökande förväntas vara teknikintresserade kan komma från till exempel tekniska gymnasieutbildningar som till exempel teknik, industri, el och energi. Det kan också vara någon som redan praktisk teknisk erfarenhet och till exempel arbetat i tillverkningsindustrin och är sugen på att sadla om – eller som bara vill skaffa sig nya kunskaper.

Är du nyfiken på utbildningen och vill läsa mer så kan du besöka Campus Värnamos hemsida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: