Digital Metal tredubblar hastigheten

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 15 april 2020
DM P2500 3d-skrivare. Foto via Digital Metal
DM P2500 3d-skrivare. Foto via Digital Metal

3d-skrivartillverkaren Digital Metal har lanserat en ny programvaruuppdatering för sin DM P2500 3d-skrivare, som enligt företaget tredubblar skrivarens hastighet.

Uppgraderingen innebär en betydligt större produktionsvolym per tidsenhet och tredubblar därmed utskriftshastigheten för DM P2500, enligt Digital Metal. Ursprungligen mättes hastigheten 100 kubikcentimeter i timmen.

I alla nya system

Programvaran kommer att vara en standard på alla nya DM P2500-enheter som säljs och kan även installeras på tidigare installerade system via uppgraderings-kit.

– Vi arbetar ständigt för att förbättra våra skrivares prestanda så att våra kunder kan arbeta så kostnadseffekt som möjligt, säger Alexander Sakratidis, försäljnings- och marknadschef på Digital Metal och fortsätter:

– Denna viktiga uppgradering gör det möjligt att nå ännu större produktionsvolymer utan att ge avkall på komponentens kvalitet. Vi planerar att fortsätta införa liknande betydande uppgraderingar två gånger per år.

Detaljerade utskrifter

rFöretagets 3d-skrivare DM P2500 introducerades år 2017 och har ett binding-jetting metallsystem. Med tekniken, som är utvecklad av Digital Metal, är det möjligt att printa komponenter i en upplösning på 35 mikrometer.

Läs vidare

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

BigRep släpper flera högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan tre nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1