Digital Metal tredubblar hastigheten

DM P2500 3d-skrivare. Foto via Digital Metal

DM P2500 3d-skrivare. Foto via Digital Metal

3d-skrivartillverkaren Digital Metal har lanserat en ny programvaruuppdatering för sin DM P2500 3d-skrivare, som enligt företaget tredubblar skrivarens hastighet.

Uppgraderingen innebär en betydligt större produktionsvolym per tidsenhet och tredubblar därmed utskriftshastigheten för DM P2500, enligt Digital Metal. Ursprungligen mättes hastigheten 100 kubikcentimeter i timmen.

I alla nya system

Programvaran kommer att vara en standard på alla nya DM P2500-enheter som säljs och kan även installeras på tidigare installerade system via uppgraderings-kit.

– Vi arbetar ständigt för att förbättra våra skrivares prestanda så att våra kunder kan arbeta så kostnadseffekt som möjligt, säger Alexander Sakratidis, försäljnings- och marknadschef på Digital Metal och fortsätter:

– Denna viktiga uppgradering gör det möjligt att nå ännu större produktionsvolymer utan att ge avkall på komponentens kvalitet. Vi planerar att fortsätta införa liknande betydande uppgraderingar två gånger per år.

Detaljerade utskrifter

rFöretagets 3d-skrivare DM P2500 introducerades år 2017 och har ett binding-jetting metallsystem. Med tekniken, som är utvecklad av Digital Metal, är det möjligt att printa komponenter i en upplösning på 35 mikrometer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: