Volkswagen 3d-printar visirhållare

Michael Rissmann, till vänster, och Michael Dudek från Volkswagens verksamhet Kassel component plant övervakar utskriftsprocessen. 

Volkswagen-koncernen startar produktion av visirhållare. Arbetet görs tillsammans med Airbus och nätverket “Mobility goes Additive” och komponenterna kommer att doneras till Spanien.

Den stora fordonstillverkaren Volkswagen börjar tillverka skyddsvisir som ska doneras till Spanien efter en förfrågan från de spanska myndigheterna. Arbetet är en del av ett gemensamt initiativ med Airbus och 3d-printnätverket “Mobility goes Additive” som totalt omfattar cirka 250 företag.

“Så snabbt som möjligt”

Visiren, som för närvarande skrivs ut i 50 3d-skrivare, ska sedan flygas med Airbus till Spanien och där distribueras av Mobility goes Additive.

– Vårt team jobbar på för fullt för att ta fram dessa efterfrågade delar så snabbt som möjligt, säger Gerd Walker, Volkswagen-koncernens produktionschef.

För närvarande skriver Volkswagen ut visirhållare i 50 3d-skrivare. 

Produktionen pågår på stora 3d-printcenter i Wolfsburg och Ingolstadt samt på koncernens andra fabriker för till exempel Audi, Bentley, Bugatti och Porsche.

Olika komponenter

Flera av koncernens delar arbetar i dagsläget med att tillverka andra typer av medicinska komponenter. Bland annat har Lamborghini konverterat delar av sin produktionsanläggning för supersportbilar i Sant’Agata, Bolognese, för att producera kirurgiska munskydd och plexiglasskydd.

Volkswagen har hittills redan donerat flera hundratusen medicinska ansiktsmasker till den tyska hälso- och sjukvården. Koncernen planerar  att donera ytterligare skyddsmaterial för cirka 40 miljoner euro till sjukhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: