Volkswagen 3d-printar visirhållare

Michael Rissmann, till vänster, och Michael Dudek från Volkswagens verksamhet Kassel component plant övervakar utskriftsprocessen. 

Volkswagen-koncernen startar produktion av visirhållare. Arbetet görs tillsammans med Airbus och nätverket “Mobility goes Additive” och komponenterna kommer att doneras till Spanien.

Den stora fordonstillverkaren Volkswagen börjar tillverka skyddsvisir som ska doneras till Spanien efter en förfrågan från de spanska myndigheterna. Arbetet är en del av ett gemensamt initiativ med Airbus och 3d-printnätverket “Mobility goes Additive” som totalt omfattar cirka 250 företag.

“Så snabbt som möjligt”

Visiren, som för närvarande skrivs ut i 50 3d-skrivare, ska sedan flygas med Airbus till Spanien och där distribueras av Mobility goes Additive.

– Vårt team jobbar på för fullt för att ta fram dessa efterfrågade delar så snabbt som möjligt, säger Gerd Walker, Volkswagen-koncernens produktionschef.

För närvarande skriver Volkswagen ut visirhållare i 50 3d-skrivare. 

Produktionen pågår på stora 3d-printcenter i Wolfsburg och Ingolstadt samt på koncernens andra fabriker för till exempel Audi, Bentley, Bugatti och Porsche.

Olika komponenter

Flera av koncernens delar arbetar i dagsläget med att tillverka andra typer av medicinska komponenter. Bland annat har Lamborghini konverterat delar av sin produktionsanläggning för supersportbilar i Sant’Agata, Bolognese, för att producera kirurgiska munskydd och plexiglasskydd.

Volkswagen har hittills redan donerat flera hundratusen medicinska ansiktsmasker till den tyska hälso- och sjukvården. Koncernen planerar  att donera ytterligare skyddsmaterial för cirka 40 miljoner euro till sjukhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: