Internationell konferens flyttas fram

Under konferensen skulle det bland annat sättas fokus på olika material.

Under konferensen skulle det bland annat sättas fokus på olika material.

Den europeiska konferensen om additiv tillverkning, som skulle äga rum i Örebro och Karlskoga 16–17 juni 2020, flyttas fram till juni 2021. Detta till följd av Covid-19. 

Bakom konferensen, som 3dp skrivit om tidigare, står Region Örebro län, Alfred Nobel Science Park och universitetet i Bologna. Konferensen arrangeras inom ramarna för Vanguard-initiativet – en EU-satsning som syftar till att främja den europeiska industrins internationella konkurrenskraft genom samarbeten inom olika områden.

Besök och workshop

Under dagarna skulle deltagarna bland annat få besöka Alfred Nobel Science Park, Amexci i Karlskoga och Lasertech. Det skulle även hållas en workshop där de senaste nyheterna inom additiv tillverkning skulle presenteras.

Skjuts fram ett år

– Med anledning av corona-pandemin och de restriktioner för resor och större möten som gäller just nu är det dock inte är möjligt att genomföra konferensen redan nu i juni. I stället skjuts konferensen fram till juni 2021. Vi återkommer med mer information om detta i framtiden, skriver Alfred Nobel Science Park i ett pressutskick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: