Prototal växlar upp i maskinparken

HP MJF 5210 är enligt Prototal en maskin med ökad värmestyrning och förbättrad dimensonsstabilitet.

HP MJF 5210 är enligt Prototal en maskin med ökad värmestyrning och förbättrad dimensonsstabilitet.

Prototal adderar två nya HP MJF 5210 3d-skrivare till maskinparken. – Maskinerna är av den senaste modellen och kan göra det möjligt för oss att prova nya material som släpps, säger Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal. 

Servicebyrån Prototal i Jönköping breddar sin maskinpark med två nya HP 3d-skrivare. De två maskinerna installeras bredvid företagets fyra tidigare HP-skrivare.

Fler överväger 3d-printing

Investeringen kommer efter att företaget, med MJF-tekniken, har lyckats få kunder att fundera kring om detaljer kanske bör 3d-printas istället för att formsprutas, menar Prototals marknadschef Jonas Sandwall. 

Viktiga faktorer är att kunderna inte behöver göra någon verktygsinvestering och att de har full konstruktionsfrihet att addera all funktionalitet de verkligen vill ha. Detta avspeglas i en ökad orderingång av 3d-printade detaljer. För att möta detta behovet och för att alltid kunna erbjuda korta leveranstider så har vi nu gjort denna investeringen, berättar Sandwall och fortsätter: 

Med tanke på att vi även tillverkar egna formsprutningsverktyg samt formsprutar detaljer så är det enklare för oss att fungera som ett bollblank för kund och kunna rekommendera den metod som är bäst för just deras produkt. Ibland är det 3d-printat och ibland är det formsprutat.

 

Henrik Lundell, vd, och Jonas Sandwall, marknadschef, i Prototals avdelning med HP-skrivare.

Henrik Lundell, vd, och Jonas Sandwall, marknadschef, i Prototals avdelning med HP-skrivare.

Ska testa nya material

Maskinerna gör det möjligt för Prototal att prova nya material som släpps. De nya materialen är huvudsakligen utvecklade för den nya skrivarmodellen, enligt Sandwall. 

Maskinen har också förbättringar i hårdvara och mjukvara som gör att detaljer som serieproduceras kan uppnå förbättrade toleranser, avslutar Jonas Sandwall. 

Totalt har företaget 45 stycken 3d-skrivare som 3d-printar med olika tekniker. De sex HP-skrivarna står i dag tillsammans i ett specialanpassat rum.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: