Metallprinting väntas växa

Technavio, som genomför marknadsundersökningar, publicerade nyligen sin rapport om det internationella marknadsläget för additiv tillverkning av metall. Enligt företaget väntas segmentet ha en årlig tillväxt på 14 procent de kommande åren. 

Technavio släppte nyligen rapporten “Global Metal Additive Manufacturing 2020–2024” som visar hur segmentet för metallprinting kommer att se ut de kommande åren. Enligt företaget förväntas tekniken växa med dryga 4 miljarder dollar under 2020–2024, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 14 procent.

Drivs av bilindustrin

Trenden kommer främst att drivas av bilindustrin, som är intresserade av tekniken för att tillverka lättare och mer komplexa delar med en hög prestanda. Detta kommer särskilt att märkas inom motorsport, framförallt Formel 1 där flera team redan använder sig av tekniken.

Rapporten visar också att investeringar i forskning och utveckling kommer öka. Detta då tillverkare kommer att förlita sig allt mer på snabbare och mer innovativa processer.

Under det senaste decenniet har vi sett en stark utveckling inom metallutskrifter och det har kommit allt fler producenter som vill sänka kostnaderna på tillgänglig teknik. Exempel på sådana företag är bland annat Desktop Metal eller Markforged som har använt MIM-system för att sänka kostnaderna på maskiner som annars brukade kosta tiotusentals dollar.

Tandläkare efterfrågar tekniken

Traditionella tillverkare använder också 3d-utskrifter för att producera delar för slutanvändning. Till exempel flyg- bil-, och medicintekniska produkter – sektorer som alltid har varit konsumenter av metaller. Inom medicinsk sektor kommer tandläkare vara drivande där det i Nordamerika i dag finns en stor efterfrågan på implantat.

Coronaviruset kommer påverka

Rapporten förutspår en progressiv tillväxt på 4,42 miljarder dollar år 2024. Denna utveckling kommer till stor del att drivas av Nordamerika, därefter Europa och Asien. I år bör tillväxttakten nå 13,45 procent.

Som ett tillägg skriver Technovia i rapporten att utvecklingen av Covid-19 kommer att påverka deras rapport och prognoser framöver.

Du kan läsa mer om rapporten här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: