Sökmotor som samlar filer

Miljontals modeller finns nu att söka bland på Yeggi.

Miljontals modeller finns nu att söka bland på Yeggi.

Sökmotorn Yeggi är som Google för 3d-filer. Här finns möjlighet att söka eller hitta färdiga filer. De flesta kan laddas ner gratis.

Additiv tillverkning startar med att en STL-fil skickas till 3d-skrivaren. Att skapa en fil kan vara svårt för en användare som inte har någon erfarenhet av modellering. Därför kan man via olika plattformar ladda ner redan färdiga STL-filer som är kompatibla med användarens 3d-skrivare.

2,3 miljoner filer

Den reklamfinansierade Yeggi skapades 2013 av Sebastien Karpp och har nu mer än 2,3 miljoner 3d-modeller på sin hemsida. I dag kan 89,6 procent av alla filerna laddas ner gratis.

 

Yeggi är en sökmotor där användaren kan hitta gratis STL-filer.

Yeggi är en sökmotor där användaren kan hitta gratis STL-filer.

Länkas från flera sidor

Användaren kan söka efter en viss modell och sedan länkas vidare till filens källa. Detta kan vara från sidor som till exempel Cults3D, Thingiverse, MyMiniFactory med flera. Sökmotorn fungerar därmed som Google fast för 3d-utskrift.

Här kommer du till sökmotorn.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: