Sökmotor som samlar filer

Miljontals modeller finns nu att söka bland på Yeggi.

Miljontals modeller finns nu att söka bland på Yeggi.

Sökmotorn Yeggi är som Google för 3d-filer. Här finns möjlighet att söka eller hitta färdiga filer. De flesta kan laddas ner gratis.

Additiv tillverkning startar med att en STL-fil skickas till 3d-skrivaren. Att skapa en fil kan vara svårt för en användare som inte har någon erfarenhet av modellering. Därför kan man via olika plattformar ladda ner redan färdiga STL-filer som är kompatibla med användarens 3d-skrivare.

2,3 miljoner filer

Den reklamfinansierade Yeggi skapades 2013 av Sebastien Karpp och har nu mer än 2,3 miljoner 3d-modeller på sin hemsida. I dag kan 89,6 procent av alla filerna laddas ner gratis.

 

Yeggi är en sökmotor där användaren kan hitta gratis STL-filer.

Yeggi är en sökmotor där användaren kan hitta gratis STL-filer.

Länkas från flera sidor

Användaren kan söka efter en viss modell och sedan länkas vidare till filens källa. Detta kan vara från sidor som till exempel Cults3D, Thingiverse, MyMiniFactory med flera. Sökmotorn fungerar därmed som Google fast för 3d-utskrift.

Här kommer du till sökmotorn.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: