Fullfärgsskrivare för kontoret

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 4 maj 2020
Stratasys nya 3d-skrivare J55.
Stratasys nya 3d-skrivare J55.

Stratasys lanserar en ny 3d-skrivare för fullfärgsutskrifter, J55. Enligt företagets svenska återförsäljare Protech kan man printa extremt detaljerade texturer. 

Fullfärgsskrivaren Stratasys J55 passar företag som arbetar med itererande designprocesser av bland annat konsumentvaror, konsumentelektronik och fordon, skriver Stratasys svenska leverantör Protech.

– J55 är ett mycket prisvärt alternativ för att skapa konceptmodeller av hög kvalitet och extremt detaljerade texturer som till exempel läder och trä, skriver Protech.

3d-skrivaren passar bra i kontorslandskap och har ett luftfiltersystem, ProAero Air Extractor, som fångar upp och filtrerar emission som kommer från maskinen.

 

[metaslider id=”24472″]

Roterande byggplatta

J55 består av en rund byggplatta som roterar under utskriftsprocessen. Detta innebär enligt Protech att man kan reducera kostnader och ledtider eftersom flera varianter av design kan skrivas ut samtidigt.

Den nya 3d-skrivaren kan printa fullfärgsmodeller i materialen Vero, VeroVivid, VeroClear och DraftGrey. J55 styrs av programvaran GrabCAD Print och är också integrerad med färghanteringssystemet Pantone Validated, vilket innebär att designern automatiskt kan söka upp korrekta PMS-koder med ett knapptryck.

Ny servicemodul

Stratasys J55 kommer också med en ny servicemodul som ska göra att man kan underhålla, diagnostisera och uppdatera skrivaren online.

 

Läs vidare

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

BigRep släpper flera högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan tre nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1