Fullfärgsskrivare för kontoret

Stratasys nya 3d-skrivare J55.

Stratasys nya 3d-skrivare J55.

Stratasys lanserar en ny 3d-skrivare för fullfärgsutskrifter, J55. Enligt företagets svenska återförsäljare Protech kan man printa extremt detaljerade texturer. 

Fullfärgsskrivaren Stratasys J55 passar företag som arbetar med itererande designprocesser av bland annat konsumentvaror, konsumentelektronik och fordon, skriver Stratasys svenska leverantör Protech.

– J55 är ett mycket prisvärt alternativ för att skapa konceptmodeller av hög kvalitet och extremt detaljerade texturer som till exempel läder och trä, skriver Protech.

3d-skrivaren passar bra i kontorslandskap och har ett luftfiltersystem, ProAero Air Extractor, som fångar upp och filtrerar emission som kommer från maskinen.

 

Roterande byggplatta

J55 består av en rund byggplatta som roterar under utskriftsprocessen. Detta innebär enligt Protech att man kan reducera kostnader och ledtider eftersom flera varianter av design kan skrivas ut samtidigt.

Den nya 3d-skrivaren kan printa fullfärgsmodeller i materialen Vero, VeroVivid, VeroClear och DraftGrey. J55 styrs av programvaran GrabCAD Print och är också integrerad med färghanteringssystemet Pantone Validated, vilket innebär att designern automatiskt kan söka upp korrekta PMS-koder med ett knapptryck.

Ny servicemodul

Stratasys J55 kommer också med en ny servicemodul som ska göra att man kan underhålla, diagnostisera och uppdatera skrivaren online.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: