Xenter håller digitalt öppet hus

Jan Sätherlund, utbildningsledare för programmet 3d-tekniker på Xenter i Botkyrka.

Jan Sätherlund, utbildningsledare för programmet 3d-tekniker på Xenter i Botkyrka.

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

I år får studiesugna möjligheten att besöka Xenter i Botkyrka på ett helt nytt sätt – digitalt. Förutom att skolans tolv YH-utbildningar presenteras kommer deltagarna få en digital rundtur i skolans lokaler. Bland annat kommer de visa upp skolans 3d-labb, som är en del av skolans YH-utbildning 3d-tekniker.

– Jag kommer att finnas på plats på Xenter för att kunna, för de som vill, streama från våra olika labb så att de blivande studenterna kan hur det ser ut i våra lokaler, berättar Jan Sätherlund, utbildningsledare för programmet 3d-tekniker och fortsätter:

– Vår lärare Nichlas Larsson kommer att finnas i chattrummet för att svara på frågor och prata om utbildningen och då skicka dem vidare till mig om de så önskar.

Mer information om det digitala evenemanget hittar du här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: