Protech sätter Stratasys på plats

Therese Bergstrandh bredvid den nyinstallerade Stratasys J55 i Protech utställning i Järfälla.

Therese Bergstrandh bredvid den nyinstallerade Stratasys J55 i Protech utställning i Järfälla.

Nyligen lanserades Stratasys senaste fullfärgsskrivare för kontoret, J55. Nu har företagets svenska leverantör Protech installerat maskinen i sin utställning.

Den nya Stratasys J55, som 3dp har skrivit om tidigare, har nu fått sin plats hos Protech i Järfälla. Hit kan kunderna komma för att titta närmare på 3d-skrivaren på plats – och vill man undvika resor kan man få en presentation av maskinen via en länk.

Redan testkörd

Enligt Protechs marknadsansvarige Therese Bergstrandh har företaget även hunnit testköra maskinen sedan installationen.

– Vi har testkört den och slutresultaten är av överlägsen kvalitet! J55 kommer förändra sättet vi ser på högkvalitativa fullfärgsutskrifter och 3d-skrivare rent allmänt. Vi kan säga som så att det ser mycket lovande ut för designers och konstruktörer som arbetar med itererande designprocesser som konsumentvaror, konsumentelektronik och fordon med mera, berättar Bergstandh.

 

“Prisvärt alternativ”

Maskinen är enligt Protech ett prisvärt alternativ för att skapa konceptmodeller av hög kvalitet och extremt detaljerade texturer som till exempel läder och trä.

– Vi är givetvis stolta över att vara en av de första återförsäljarna i Europa att ha en J55:a på plats. Alla på företaget är riktigt imponerade, även de som jobbat med 3d-skrivare i närmare 30 år, avslutar Therese Bergstrandh.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: