Protech sätter Stratasys på plats

Therese Bergstrandh bredvid den nyinstallerade Stratasys J55 i Protech utställning i Järfälla.

Therese Bergstrandh bredvid den nyinstallerade Stratasys J55 i Protech utställning i Järfälla.

Nyligen lanserades Stratasys senaste fullfärgsskrivare för kontoret, J55. Nu har företagets svenska leverantör Protech installerat maskinen i sin utställning.

Den nya Stratasys J55, som 3dp har skrivit om tidigare, har nu fått sin plats hos Protech i Järfälla. Hit kan kunderna komma för att titta närmare på 3d-skrivaren på plats – och vill man undvika resor kan man få en presentation av maskinen via en länk.

Redan testkörd

Enligt Protechs marknadsansvarige Therese Bergstrandh har företaget även hunnit testköra maskinen sedan installationen.

– Vi har testkört den och slutresultaten är av överlägsen kvalitet! J55 kommer förändra sättet vi ser på högkvalitativa fullfärgsutskrifter och 3d-skrivare rent allmänt. Vi kan säga som så att det ser mycket lovande ut för designers och konstruktörer som arbetar med itererande designprocesser som konsumentvaror, konsumentelektronik och fordon med mera, berättar Bergstandh.

 

“Prisvärt alternativ”

Maskinen är enligt Protech ett prisvärt alternativ för att skapa konceptmodeller av hög kvalitet och extremt detaljerade texturer som till exempel läder och trä.

– Vi är givetvis stolta över att vara en av de första återförsäljarna i Europa att ha en J55:a på plats. Alla på företaget är riktigt imponerade, även de som jobbat med 3d-skrivare i närmare 30 år, avslutar Therese Bergstrandh.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: