Dyemansion släpper färgglad palett

Den nya färgpaletten innehåller 17 kulörer.

Den nya färgpaletten innehåller 17 kulörer. Foto via Dyemansion

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. 

Den tyska efterbehandlingsleverantören Dyemansion har tagit fram 17 nya färger för infärgning av gråa delar. Färgerna kan användas för delar tillverkade med HP:s Multi Jet Fusion process, i materialet polyamid 12.

– Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Enligt företaget har färgvalen hittills varit få för infärgning av gråa komponenter, till skillnad från vita. Det har främst funnits mörkare färger som alternativ.

 

 

Nya användningsområden

Den nya färgpaletten innehåller allt från gråa och svarta toner till blåa och röda färger. Den kommer också med gröna och turkosa toner samt gula och rosa.

Enligt Dyemansion kommer de nya färgerna öppna upp för nya användningsområden. Bland annat för konsumentvaror, inom ortopedi och inom fordonsindustrin.

Släpps i juli

Färgerna släpps på marknaden i juli 2020. För kunder kommer de nya färgerna inte att kräva några mjukvaruppdateringar eller en DM60-hårdvara, skriver Dyemansion i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: