Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Formnext är en av de ledande mässorna inom additiv tillverkning.

Formnext är en av de ledande mässorna inom additiv tillverkning.

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan.
– Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Mässans arrangör Mesago Messe Frankfurt GmbH skriver i ett pressmeddelande att de just nu arbetar med att ta fram ett koncept som ska skydda deltagarna samt kompletterande digitala lösningar för utställarna.

– Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH.

Ingen hälsorisk

De tyska myndigheterna gick den 6 maj 2020 ut med informationen om att mässor inte längre ansågs hamna under kategorin större evenemang eller utgöra en särskild hälsorisk. Då kommenterade Wenzler:

– Mässor är en viktig drivkraft för innovation och värdeskapande i branschen, särskilt efter månader av ekonomiskt avstannande i många branscher och sektorer.

 

Förra årets mässa hade över 800 utställare på plats.

Förra årets mässa hade över 800 utställare på plats.

Inför hygiennormer

Mässarrangören ser nu närmare på hur de kan säkerställa besökarnas säkerhet. Detta inkluderar bland annat striktare kontroll över antalet besökare som befinner sig i lokalerna samt nya hygiennormer. De ska också utveckla digitala koncept för att hjälpa utställare att på nya sätt kunna presentera produkter och lösningar för besökarna.

– Även i dessa utmanande tider vill vi organisera en mässa som är så lyhörd som möjligt mot den aktuella situationen och behoven hos deltagare och marknaden, avslutar Sascha F. Wenzler.

För att läsa mer om mässan kan du besöka Mesago Messes hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: