Protech breddar i produktportföljen

Makerbor lanserar nya 3d-skrivare som kommer börja levereras av företagets nordiska leverantör Protech i juli.

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare som kommer börja levereras av företagets svenska leverantör Protech i juli.

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. De släpper samtidigt en rad material anpassade för industrin. Företagets svenska leverantör Protech ska börja leverera produkterna i början av juli.  

Skrivartillverkaren Makerbot har tagit fram nya 3d-skrivare för ingenjörer och konstruktörer. Maskinerna är utformade för att kunna producera till exempel verktyg, jiggar och fixturer. Men också slutprodukter som kan ersätta metalldelar inom vissa applikationer.

De nya skrivarna heter Makerbot Method Carbon Fiber Edition och Makerbot Method X Carbon Fiber Edition. Maskinerna levereras de förkonfigurerade och kompletta med extruders för Nylon CF. Samtliga material som finns tillgängliga för Method och Method X kan användas i de nya skrivarna. De nya 3d-skrivarna kommer att börja levereras i början av juli 2020 av den svenska skrivarleverantören Protech.

De nya materialen lämpar sig väl för delar till bland annat fordons- och elektronikindustrin.

De nya materialen lämpar sig väl för delar till bland annat fordons- och elektronikindustrin.

Idealt för fordonsindustrin

Makerbot utökar också sin portfölj med totalt tre nya material. Makerbot Nylon CF är ett lättviktsmaterial som kan användas istället för metall och är enligt Protech idealt för till exempel fordonsindustrin. Det har en hög värmetålighet och styvhet och kan kombineras med stödmaterialet Stratasys SR-30 vilket gör det enklare att skriva ut komplexa delar.

Två nya plastmaterial

PC-ABS och PC ABS FR (Fire Retardant) är två nya material som kommer till Method X och den nya Method X Carbon Fiber Edition. Det förstnämnda har hög styrka och värmetålighet för delar som ska klara tuffa miljöer.

PC ABS FR har samma egenskaper men skiljer sig från det andra med sin flamskyddsförmåga. Båda materialen passar bra för fordons-, järnvägs- och elektronikindustrin, menar Protech.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: