Protech breddar i produktportföljen

Makerbor lanserar nya 3d-skrivare som kommer börja levereras av företagets nordiska leverantör Protech i juli.

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare som kommer börja levereras av företagets svenska leverantör Protech i juli.

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. De släpper samtidigt en rad material anpassade för industrin. Företagets svenska leverantör Protech ska börja leverera produkterna i början av juli.  

Skrivartillverkaren Makerbot har tagit fram nya 3d-skrivare för ingenjörer och konstruktörer. Maskinerna är utformade för att kunna producera till exempel verktyg, jiggar och fixturer. Men också slutprodukter som kan ersätta metalldelar inom vissa applikationer.

De nya skrivarna heter Makerbot Method Carbon Fiber Edition och Makerbot Method X Carbon Fiber Edition. Maskinerna levereras de förkonfigurerade och kompletta med extruders för Nylon CF. Samtliga material som finns tillgängliga för Method och Method X kan användas i de nya skrivarna. De nya 3d-skrivarna kommer att börja levereras i början av juli 2020 av den svenska skrivarleverantören Protech.

De nya materialen lämpar sig väl för delar till bland annat fordons- och elektronikindustrin.

De nya materialen lämpar sig väl för delar till bland annat fordons- och elektronikindustrin.

Idealt för fordonsindustrin

Makerbot utökar också sin portfölj med totalt tre nya material. Makerbot Nylon CF är ett lättviktsmaterial som kan användas istället för metall och är enligt Protech idealt för till exempel fordonsindustrin. Det har en hög värmetålighet och styvhet och kan kombineras med stödmaterialet Stratasys SR-30 vilket gör det enklare att skriva ut komplexa delar.

Två nya plastmaterial

PC-ABS och PC ABS FR (Fire Retardant) är två nya material som kommer till Method X och den nya Method X Carbon Fiber Edition. Det förstnämnda har hög styrka och värmetålighet för delar som ska klara tuffa miljöer.

PC ABS FR har samma egenskaper men skiljer sig från det andra med sin flamskyddsförmåga. Båda materialen passar bra för fordons-, järnvägs- och elektronikindustrin, menar Protech.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: