Elmia släpper mässnyheter på nätet

Markus Börrisson som bland annat projektleder Elmia 3D. 

Markus Börrisson, projektledare för Elmia Produktionsmässor. 

Vårens produktionsmässor på Elmia i Jönköping får nya datum samtidigt som arrangören meddelar att de kommer släppa mässnyheter på nätet. 

Elmias stora produktionsmässor, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Plåt, Elmia Polymer och Elmia 3D, skulle hållits i mitten av maj. Nu har nya datum satts till våren 2022, den 10–13 maj. Men för att de som planerat att besöka mässorna i år inte ska gå miste om vad som skulle ha visats, kommer mässarrangören dela med sig av nyheter på nätet.

Nyheter inom 3d-printing

– Vi kommer att löpande släppa nyheter och aktiviteter som våra utställare skulle ha visat i sin monter. Även aktiviteter som skulle ske centralt på mässan. Givetvis kommer även 3d-print företagen vara representerade, säger Markus Börrisson som projektleder Elmia Produktionsmässor.

Följ via hashtagg

Inom 3d-printing ligger det redan uppe nyheter om företag som Renishaw, Dustcontrol och DMG Mori. De som är intresserade kan följa nyheterna under hashtaggen #elmiaproduktionsmässor2020 eller läsa nyheter direkt på Elmias hemsida.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: