3d-printing lyser upp världen

Företag som tillverkar stearinljus använder 3d-printing för att utveckla nya och bättre processer för ljusproduktion samt produkttester. 

Stearinljus, hållare och omslag kan tillverkas med 3d-printing. Den amerikanska handeln av ljus uppskattas landa på cirka 3,14 miljarder dollar per år, och med utvecklingen av 3d-printing fortsätter också ljusindustrin att växa.

Anpassade formar

En av orsakerna till att tekniken integreras i industrin är att tekniken har en förmåga att klara konstruktioner som tidigare har varit omöjliga att tillverka med traditionella metoder. Företagen kan använda 3d-utskrift för att skapa anpassade smältformar och ljusstakar för att uppnå mer komplexa former och detaljer i slutprodukterna.

3d-printad ljusstake. Just denna modell är printad i plast som är bäst lämpad för elektroniska ljus på grund av dålig värmebeständighet. Foto: LukeK via Pinshape

Med hjälp av en CAD-programvara kan en designer skapa sin egen form och därefter realisera den genom 3d-printing. På grund av mångsidigheten, låga kostnader och smältpunkt kan PLA-plast användas för att forma en högkvalitativ silikonform, som har förmågan att reproducera detaljer i föremålet och producera lätta produkter i paraffinvax.

Kund blir till ljus

Le Bon Marché, som är ett exklusivt varuhus i Paris, har inlett ett samarbete med 3d-printföretaget iMakr för att sälja vaxljus formade som en byst av kunden. Dessa selfies kallas “Scandles”. Kunderna bokar tid för att bli skannade som sedan omvandlas till en digital fil. Därefter skrivs en plastmodell ut i 3d-skrivaren för att skapa en silikonform där ljusen gjuts i.

Le Bon Marché Selfie Sculptures. Foto: iMakr

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: