Mjukvara ska bidra till tunnare delar

Skrivartillverkarens Wematters team.

Wematters team.

Wematter lanserar en ny mjukvara till sin SLS 3d-skrivare Gravity. Deep Space ska anpassa skrivarens inre system för att klara av tunnare delar.

Wematters nya molnmjukvara Deep Space ska anpassa företagets 3d-skrivare Gravity till att klara av att skriva ut tunnare delar. Detta görs genom att programmet analyserar 3d-modellen och upptäcker geometrier som är tunna och svåra att skriva ut för att därefter anpassa maskinen.

Gravity 3d-skrivare.

Gravity SLS 3d-skrivare.

Under en millimeter

– Det är dessa förbättringar som gör det möjligt att förbättra prestandan med nästan 200 procent och därmed kan Wematter börja erbjuda befintliga kunder att skriva ut detaljer och väggar under en millimeter, skriver Wematter i ett blogginlägg på sin hemsida.

Mjukvaran kan upptäcka geometrier där den standardmässiga laserdiametern är för stor för att skriva ut en viss tjocklek. Först analyserar den i både 2d och 3d och anpassar sedan instruktionerna till skrivaren.

Uppdaterar automatiskt

Wematter har uppdaterat alla kunders hyrda maskiner med hjälp av automatiska fjärruppdateringar.

Den nya mjukvaran ställer in så att 3d-skrivaren anpassar sig till att printa tunnare väggar.

Den nya mjukvaran ställer in så att 3d-skrivaren anpassar sig till att printa tunnare väggar.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: