Mjukvara ska bidra till tunnare delar

Skrivartillverkarens Wematters team.

Wematters team.

Wematter lanserar en ny mjukvara till sin SLS 3d-skrivare Gravity. Deep Space ska anpassa skrivarens inre system för att klara av tunnare delar.

Wematters nya molnmjukvara Deep Space ska anpassa företagets 3d-skrivare Gravity till att klara av att skriva ut tunnare delar. Detta görs genom att programmet analyserar 3d-modellen och upptäcker geometrier som är tunna och svåra att skriva ut för att därefter anpassa maskinen.

Gravity 3d-skrivare.

Gravity SLS 3d-skrivare.

Under en millimeter

– Det är dessa förbättringar som gör det möjligt att förbättra prestandan med nästan 200 procent och därmed kan Wematter börja erbjuda befintliga kunder att skriva ut detaljer och väggar under en millimeter, skriver Wematter i ett blogginlägg på sin hemsida.

Mjukvaran kan upptäcka geometrier där den standardmässiga laserdiametern är för stor för att skriva ut en viss tjocklek. Först analyserar den i både 2d och 3d och anpassar sedan instruktionerna till skrivaren.

Uppdaterar automatiskt

Wematter har uppdaterat alla kunders hyrda maskiner med hjälp av automatiska fjärruppdateringar.

Den nya mjukvaran ställer in så att 3d-skrivaren anpassar sig till att printa tunnare väggar.

Den nya mjukvaran ställer in så att 3d-skrivaren anpassar sig till att printa tunnare väggar.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: