De ska hjälpa företag växa

Ulrik Beste, teknisk chef och Isabelle Bodén, customer relations på VBN Components.

Ulrik Beste, teknisk chef och Isabelle Bodén, customer relations på VBN Components.

VBN Components i Uppsala antas till programmet Swedish Scaleups som hjälper företag i östra Mellansverige att växa snabbare. 

Det Uppsala-baserade företaget VBN Components som utvecklar starka metallegeringar för 3d-printing och verktyg för industriellt bruk antas nu till Swedish Scaleups. Det är ett program som stöttar innovativa bolag i östra Mellansverige i att växa ännu snabbare.

Skräddarsydd support

Här ingår bland annat UIC, Uppsala Innovation Centre. Tillsammans erbjuder tio företagsinkubatorer och science parks tillgång till skräddarsydd support för att snabbare skala upp olika företags verksamhet. Programmet är branschoberoende och skräddarsys efter företagens behov med fokus på kapitalanskaffning och internationalisering.

Vi är otroligt glada att VBN Components ser värdet av att delta i Swedish Scaleups. Det är ett spännande bolag med en hållbar och innovativ affärsidé samt goda förutsättningar till snabb tillväxt. Vi ser fram emot att följa deras framgångsresa, säger Michael Camitz, projektledare Swedish Scaleups/UIC.

Tillgång till specialister

Via programmet får VBN Components också tillgång till specialistkunskap inom en rad olika områden, bland annat juridik och ekonomi. Målet är att gå från kunder som är Early Adopters till en massmarknad, samtidigt som man behåller balansen mellan tillväxt, rekryteringar och cashflow.

– Att ha blivit antagna till Swedish Scaleups ligger helt i linje med vår tillväxtplan. Ett företags tillväxt kan beskrivas som en samling geometriska figurer som behöver placeras i marknadens tidigare, olikformade hål. Swedish Scaleups hjälper till med precisionen och hur vi kan ta genvägar, säger Ulrik Beste som är teknisk chef på VBN Components.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: