De ska hjälpa företag växa

Ulrik Beste, teknisk chef och Isabelle Bodén, customer relations på VBN Components.

Ulrik Beste, teknisk chef och Isabelle Bodén, customer relations på VBN Components.

VBN Components i Uppsala antas till programmet Swedish Scaleups som hjälper företag i östra Mellansverige att växa snabbare. 

Det Uppsala-baserade företaget VBN Components som utvecklar starka metallegeringar för 3d-printing och verktyg för industriellt bruk antas nu till Swedish Scaleups. Det är ett program som stöttar innovativa bolag i östra Mellansverige i att växa ännu snabbare.

Skräddarsydd support

Här ingår bland annat UIC, Uppsala Innovation Centre. Tillsammans erbjuder tio företagsinkubatorer och science parks tillgång till skräddarsydd support för att snabbare skala upp olika företags verksamhet. Programmet är branschoberoende och skräddarsys efter företagens behov med fokus på kapitalanskaffning och internationalisering.

Vi är otroligt glada att VBN Components ser värdet av att delta i Swedish Scaleups. Det är ett spännande bolag med en hållbar och innovativ affärsidé samt goda förutsättningar till snabb tillväxt. Vi ser fram emot att följa deras framgångsresa, säger Michael Camitz, projektledare Swedish Scaleups/UIC.

Tillgång till specialister

Via programmet får VBN Components också tillgång till specialistkunskap inom en rad olika områden, bland annat juridik och ekonomi. Målet är att gå från kunder som är Early Adopters till en massmarknad, samtidigt som man behåller balansen mellan tillväxt, rekryteringar och cashflow.

– Att ha blivit antagna till Swedish Scaleups ligger helt i linje med vår tillväxtplan. Ett företags tillväxt kan beskrivas som en samling geometriska figurer som behöver placeras i marknadens tidigare, olikformade hål. Swedish Scaleups hjälper till med precisionen och hur vi kan ta genvägar, säger Ulrik Beste som är teknisk chef på VBN Components.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: