Stratasys skär ned på personal

Yoav Zeif, vd på Stratasys.

Yoav Zeif, vd på Stratasys.

Stratasys permitterar 10 procent av sina anställda över hela världen. Detta efter att företagets intäkter minskat med 14 procent under det första kvartalet jämfört med samma period förra året.

3d-skrivartillverkaren Stratasys reducerar sina kostnader genom att permittera cirka 10 procent av företagets anställda. Detta efter att företaget sett stora förluster i intäkter under årets första kvartal, jämfört med samma period 2019.

Fokuserar på lönsam tillväxt

– Denna minskning, som har påskyndats på grund av covid-19, kommer påverka cirka 10 procent av de anställda och är utformat för att minska driftkostnaderna. Det är en del av ett kostnadsjusterings-program för att fokusera på lönsam tillväxt. Företaget förväntar sig att de flesta minskningar kommer ske i andra kvartalet och att den kommer slutföras i det tredje kvartalet.

Stratasys intäkter minskade med 14 procent under det första kvartalet jämfört med förra året. Företaget tror att genom att eliminera arbetskraft kan det minska driftskostnaderna med 30 miljoner dollar, även om de betalar ut 6 miljoner dollar i avgångsvederlag.

Flera företag påverkade

Företaget är knappast den enda i tillverkningsindustrin som för närvarande lider ekonomiskt. Många additivt tillverkande företag har rapporterat lägre intäkter på grund av coronapandemin, med de som har registrerat orderreserver från och med 2019 också rapporterar om svagare andra kvartal.

Enligt Yoav Zeif, vd på Stratasys, kommer minskningen av arbetskraft inte påverka företagets kommande produktlanseringar.

Källa: 3Dprint.com

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: