Stratasys skär ned på personal

Yoav Zeif, vd på Stratasys.

Yoav Zeif, vd på Stratasys.

Stratasys permitterar 10 procent av sina anställda över hela världen. Detta efter att företagets intäkter minskat med 14 procent under det första kvartalet jämfört med samma period förra året.

3d-skrivartillverkaren Stratasys reducerar sina kostnader genom att permittera cirka 10 procent av företagets anställda. Detta efter att företaget sett stora förluster i intäkter under årets första kvartal, jämfört med samma period 2019.

Fokuserar på lönsam tillväxt

– Denna minskning, som har påskyndats på grund av covid-19, kommer påverka cirka 10 procent av de anställda och är utformat för att minska driftkostnaderna. Det är en del av ett kostnadsjusterings-program för att fokusera på lönsam tillväxt. Företaget förväntar sig att de flesta minskningar kommer ske i andra kvartalet och att den kommer slutföras i det tredje kvartalet.

Stratasys intäkter minskade med 14 procent under det första kvartalet jämfört med förra året. Företaget tror att genom att eliminera arbetskraft kan det minska driftskostnaderna med 30 miljoner dollar, även om de betalar ut 6 miljoner dollar i avgångsvederlag.

Flera företag påverkade

Företaget är knappast den enda i tillverkningsindustrin som för närvarande lider ekonomiskt. Många additivt tillverkande företag har rapporterat lägre intäkter på grund av coronapandemin, med de som har registrerat orderreserver från och med 2019 också rapporterar om svagare andra kvartal.

Enligt Yoav Zeif, vd på Stratasys, kommer minskningen av arbetskraft inte påverka företagets kommande produktlanseringar.

Källa: 3Dprint.com

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: