Stratasys skär ned på personal

Yoav Zeif, vd på Stratasys.

Yoav Zeif, vd på Stratasys.

Stratasys permitterar 10 procent av sina anställda över hela världen. Detta efter att företagets intäkter minskat med 14 procent under det första kvartalet jämfört med samma period förra året.

3d-skrivartillverkaren Stratasys reducerar sina kostnader genom att permittera cirka 10 procent av företagets anställda. Detta efter att företaget sett stora förluster i intäkter under årets första kvartal, jämfört med samma period 2019.

Fokuserar på lönsam tillväxt

– Denna minskning, som har påskyndats på grund av covid-19, kommer påverka cirka 10 procent av de anställda och är utformat för att minska driftkostnaderna. Det är en del av ett kostnadsjusterings-program för att fokusera på lönsam tillväxt. Företaget förväntar sig att de flesta minskningar kommer ske i andra kvartalet och att den kommer slutföras i det tredje kvartalet.

Stratasys intäkter minskade med 14 procent under det första kvartalet jämfört med förra året. Företaget tror att genom att eliminera arbetskraft kan det minska driftskostnaderna med 30 miljoner dollar, även om de betalar ut 6 miljoner dollar i avgångsvederlag.

Flera företag påverkade

Företaget är knappast den enda i tillverkningsindustrin som för närvarande lider ekonomiskt. Många additivt tillverkande företag har rapporterat lägre intäkter på grund av coronapandemin, med de som har registrerat orderreserver från och med 2019 också rapporterar om svagare andra kvartal.

Enligt Yoav Zeif, vd på Stratasys, kommer minskningen av arbetskraft inte påverka företagets kommande produktlanseringar.

Källa: 3Dprint.com

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: