HP släpper nytt material

3d-printade ventilationsdelar tillverkade i HP 3d-polypropylen. Illustration: HP

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

HP berättar om en rad nyheter som de menar kommer driva utvecklingen inom additiv tillverkning framåt. Bland annat släpper de ett nytt polypropen-material (PP) som ska öppna upp för nya applikationer för kunderna. Materialet är framtaget tillsammans med BASF för HP:s Jet Fusion 5200 3d-skrivare.

Enligt HP är materialet mångsidigt, hållbart och kemiskt motståndskraftigt som lämpar sig väl för kunder inom fordons-, konsument-, industri- och medicinsk sektor. Till exempel kommer biltillverkare kunna använda det för prototyper och produktion av färdiga delar som finns i fordonets inre, yttre och delar under huven.

HP Jet Fusion 5200. Bild från produktionsenheten i Barcelona i Spanien. Foto: HP

HP Jet Fusion 5200. Bild från produktionsenheten i Barcelona, Spanien. Foto: HP

Vill bygga bro

HP satsar också partnerskap med bland annat den globala produktionsaktören Oechsler för att utveckla applikationer för specifikt PP-material men också för HP:s breda portfölj av andra material.

– Responsen på Coronakrisen markerar en ny start för hela branschen, säger Ramon Pastor som är Interim President of 3d-printing and digital Manufacturing på HP Inc och fortsätter:

– Tillsammans med partner har HP 3d-printat mer än 2,3 miljoner delar för att bygga en bro mellan leveranskedjor, möjliggöra självförsörjning och hjälpa sjukvårdspersonal. När vi nu navigerar oss genom det nya landskapet kommer vi att fortsätta följa vår strategi för att driva 3d-printing och innovation i form av nya material, lösningar och partnerskap. Detta ska hjälpa våra kunder med att återställa sin produktion och skapa innovationer för den globala industrin.

Partner med svensk aktör

HP ska bland annat utveckla helt nya PP-applikationer i framtiden med andra företag. Till exempel med Extol, GKN Powder Metallurgi, Forecast 3D, Henkel, Oechsler och svenska servicebyrån Prototal.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: