Mjukvara uppgraderas till 2.0

Ökad produktivitet för bland att konstruktörer, sjukhus ortopeder och produktionstekniker. Det ska Wematters nya mjukvara bidra med.

Deep Space 2.0 är en ny mjukvara för Wematters SLS 3d-skrivare Gravity. Denna kommer efter att företaget rekryterat inom 3d-programmering, webbutveckling och algoritmutveckling.

Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Den nya mjukvaran har ett nytt utseende och funktionalitet, skriver Wematter i ett pressmeddelande och det kommer släppas till On-Site-kunder i mitten av juni.

– Vi är nu en del av paradigmskiftet mot Internet of Things och vår senaste uppdatering i molnet möjliggör en kontinuerlig ström av uppgraderingar som ökar kundvärdet i vår tjänst utan att användaren behöver göra någonting, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Flera nya funktioner

Några av funktionerna som tillkommit i Deep Space är möjligheten att gå tillbaka eller framåt i historiken, ladda upp flera filer simultant i bakgrunden samtidigt som användare utför andra åtgärder, förbättrad grafik för 3d-scenen och meny som gör det lätt att byta mellan användarens olika 3d-skrivare.

Öka produktivitet

– Hårdvara är inte längre statisk utan anpassas dynamiskt för att ständigt förbättras. Vi tror så starkt på detta område att hälften av vår arbetsstyrka i dag består av mjukvaruutvecklare vilket gör Wematter unikt, säger Robert Kniola.

Enligt företaget ska mjukvaran kunna öka produktiviteten för bland annat konstruktörer, sjukhus, ortopeder och produktionstekniker som vill ta sina CAD-modeller till prototypstadiet eller slutproduktion.

Wematters hemsida finns fler funktioner presenterade samt en demovideo.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: