Mjukvara uppgraderas till 2.0

Ökad produktivitet för bland att konstruktörer, sjukhus ortopeder och produktionstekniker. Det ska Wematters nya mjukvara bidra med.

Deep Space 2.0 är en ny mjukvara för Wematters SLS 3d-skrivare Gravity. Denna kommer efter att företaget rekryterat inom 3d-programmering, webbutveckling och algoritmutveckling.

Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Den nya mjukvaran har ett nytt utseende och funktionalitet, skriver Wematter i ett pressmeddelande och det kommer släppas till On-Site-kunder i mitten av juni.

– Vi är nu en del av paradigmskiftet mot Internet of Things och vår senaste uppdatering i molnet möjliggör en kontinuerlig ström av uppgraderingar som ökar kundvärdet i vår tjänst utan att användaren behöver göra någonting, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Flera nya funktioner

Några av funktionerna som tillkommit i Deep Space är möjligheten att gå tillbaka eller framåt i historiken, ladda upp flera filer simultant i bakgrunden samtidigt som användare utför andra åtgärder, förbättrad grafik för 3d-scenen och meny som gör det lätt att byta mellan användarens olika 3d-skrivare.

Öka produktivitet

– Hårdvara är inte längre statisk utan anpassas dynamiskt för att ständigt förbättras. Vi tror så starkt på detta område att hälften av vår arbetsstyrka i dag består av mjukvaruutvecklare vilket gör Wematter unikt, säger Robert Kniola.

Enligt företaget ska mjukvaran kunna öka produktiviteten för bland annat konstruktörer, sjukhus, ortopeder och produktionstekniker som vill ta sina CAD-modeller till prototypstadiet eller slutproduktion.

Wematters hemsida finns fler funktioner presenterade samt en demovideo.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: