Mjukvara uppgraderas till 2.0

Ökad produktivitet för bland att konstruktörer, sjukhus ortopeder och produktionstekniker. Det ska Wematters nya mjukvara bidra med.

Deep Space 2.0 är en ny mjukvara för Wematters SLS 3d-skrivare Gravity. Denna kommer efter att företaget rekryterat inom 3d-programmering, webbutveckling och algoritmutveckling.

Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Den nya mjukvaran har ett nytt utseende och funktionalitet, skriver Wematter i ett pressmeddelande och det kommer släppas till On-Site-kunder i mitten av juni.

– Vi är nu en del av paradigmskiftet mot Internet of Things och vår senaste uppdatering i molnet möjliggör en kontinuerlig ström av uppgraderingar som ökar kundvärdet i vår tjänst utan att användaren behöver göra någonting, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Flera nya funktioner

Några av funktionerna som tillkommit i Deep Space är möjligheten att gå tillbaka eller framåt i historiken, ladda upp flera filer simultant i bakgrunden samtidigt som användare utför andra åtgärder, förbättrad grafik för 3d-scenen och meny som gör det lätt att byta mellan användarens olika 3d-skrivare.

Öka produktivitet

– Hårdvara är inte längre statisk utan anpassas dynamiskt för att ständigt förbättras. Vi tror så starkt på detta område att hälften av vår arbetsstyrka i dag består av mjukvaruutvecklare vilket gör Wematter unikt, säger Robert Kniola.

Enligt företaget ska mjukvaran kunna öka produktiviteten för bland annat konstruktörer, sjukhus, ortopeder och produktionstekniker som vill ta sina CAD-modeller till prototypstadiet eller slutproduktion.

Wematters hemsida finns fler funktioner presenterade samt en demovideo.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: