Samarbetar för mer bioprinting

Den svenska bioskrivartillverkaren Cellink samarbetar med det schweiziska hälsoföretaget Lonza för att driva utvecklingen av bioprinting av cellkulturer.

I över fyra år har bioskrivartillverkaren Cellink hjälpt forskare att testa nya läkemedel, printa organ och utveckla vaskulära biostrukturer med mera. Genom samarbeten, partnerskap och banbrytande forskning har de snabbt blivit marknadsledande inom cellbaserade applikationer, skriver företaget i ett pressutskick.

Nytt samarbete

Deras senaste samarbete är tillsammans med Lonza – en leverantör inom läkemedel och bioteknik, som ska ge forskare ännu fler möjligheter för att förbättra 3d-bioutskrift av mänskliga vävnadsstrukturer.

De två förtagen har samarbetat för att erbjuda en 3d-bioskrivarlösning utformad för att förbättra kompletta arbetsflöden inom 3d-cellkultivering. Lösningen kombinerar Cellinks bioskrivare och biobläck med Lonzas primära celler och odlingsmedier för att bemöta cellbiologers behov av avancerad bioprinting av komplexa tredimensionella mänskliga vävnadskonstruktioner.

Bygga 3d-modeller

– Detta nya samarbete med Cellink gör det möjligt för våra kunder att bygga fysiskt relevanta 3d-modeller som påskyndar målidentifiering/-validering, undersökning av mekanismer och säkerhetstestning av nya läkemedel, säger Katrin Hoeck, Head of marketing for cell analysis and testing solutions på Lonza.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: