Samarbetar för mer bioprinting

Den svenska bioskrivartillverkaren Cellink samarbetar med det schweiziska hälsoföretaget Lonza för att driva utvecklingen av bioprinting av cellkulturer.

I över fyra år har bioskrivartillverkaren Cellink hjälpt forskare att testa nya läkemedel, printa organ och utveckla vaskulära biostrukturer med mera. Genom samarbeten, partnerskap och banbrytande forskning har de snabbt blivit marknadsledande inom cellbaserade applikationer, skriver företaget i ett pressutskick.

Nytt samarbete

Deras senaste samarbete är tillsammans med Lonza – en leverantör inom läkemedel och bioteknik, som ska ge forskare ännu fler möjligheter för att förbättra 3d-bioutskrift av mänskliga vävnadsstrukturer.

De två förtagen har samarbetat för att erbjuda en 3d-bioskrivarlösning utformad för att förbättra kompletta arbetsflöden inom 3d-cellkultivering. Lösningen kombinerar Cellinks bioskrivare och biobläck med Lonzas primära celler och odlingsmedier för att bemöta cellbiologers behov av avancerad bioprinting av komplexa tredimensionella mänskliga vävnadskonstruktioner.

Bygga 3d-modeller

– Detta nya samarbete med Cellink gör det möjligt för våra kunder att bygga fysiskt relevanta 3d-modeller som påskyndar målidentifiering/-validering, undersökning av mekanismer och säkerhetstestning av nya läkemedel, säger Katrin Hoeck, Head of marketing for cell analysis and testing solutions på Lonza.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: