Samarbetar för mer bioprinting

Den svenska bioskrivartillverkaren Cellink samarbetar med det schweiziska hälsoföretaget Lonza för att driva utvecklingen av bioprinting av cellkulturer.

I över fyra år har bioskrivartillverkaren Cellink hjälpt forskare att testa nya läkemedel, printa organ och utveckla vaskulära biostrukturer med mera. Genom samarbeten, partnerskap och banbrytande forskning har de snabbt blivit marknadsledande inom cellbaserade applikationer, skriver företaget i ett pressutskick.

Nytt samarbete

Deras senaste samarbete är tillsammans med Lonza – en leverantör inom läkemedel och bioteknik, som ska ge forskare ännu fler möjligheter för att förbättra 3d-bioutskrift av mänskliga vävnadsstrukturer.

De två förtagen har samarbetat för att erbjuda en 3d-bioskrivarlösning utformad för att förbättra kompletta arbetsflöden inom 3d-cellkultivering. Lösningen kombinerar Cellinks bioskrivare och biobläck med Lonzas primära celler och odlingsmedier för att bemöta cellbiologers behov av avancerad bioprinting av komplexa tredimensionella mänskliga vävnadskonstruktioner.

Bygga 3d-modeller

– Detta nya samarbete med Cellink gör det möjligt för våra kunder att bygga fysiskt relevanta 3d-modeller som påskyndar målidentifiering/-validering, undersökning av mekanismer och säkerhetstestning av nya läkemedel, säger Katrin Hoeck, Head of marketing for cell analysis and testing solutions på Lonza.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: