Komposit ska spara miljoner inom rymdindustrin

Furehos team. Från vänster: Fredrik Winberg, Prarthanaa Khokar och Nandan Khokar.

Furehos team. Från vänster: Fredrik Winberg, Prarthanaa Khokar och Nandan Khokar.

Startupföretaget Fureho har utvecklat ett lättviktigt 3d-kompositmaterial. Enligt företaget ska det kunna spara miljonbelopp inom rymdindustrin.

Hundratals satelliter väntas placeras ut rymden av kommersiella företag de närmaste åren. Ett kilo metall som skjuts upp i rymden uppskattas kosta runt 20 000 – 50 000 euro. Det svenska startupföretaget Fureho har utvecklat ett nytt kompositmaterial för 3d-printing för att minska dessa kostnader.

– Användningsområdet inom rymdindustrin är brett och det finns stora vinster att göra. Inte enbart när det gäller viktbesparing, säger medgrundaren Prarthanaa Khokar och fortsätter:

– Materialet kan också ersätta metalldelar i elektroniksystem och därmed förhindra överhettning. Detta eftersom det leder bort den genererade värmen tredimensionellt.

Lättare delar

Kompositen tillverkas i måttanpassade paneler förstärkta med Nobel 3D Fabrics som består av kol, keramik och glas. Enligt Fureho kan deras nya material minska vikten med upp till 50 kilo per satellit.

– En utmaning inom flygindustrin är de temperaturväxlingarna som sker under en flygning. När metalldelar utsätts för stora temperaturskillnader på kort tid är risken stor att materialet vidgas, vilket kan medföra problem och risker. Vårt material minskar de riskerna. Dessutom har det hög motståndskraft mot delaminering, säger Prarthanaa.

Antas till rymdinkubator

Fureho antas nu till den nationella rymdinkubatorn ESA-BIC som ska stötta företaget för att utveckla produkten vidare.

– Det känns otroligt spännande att landets ledande rymdexperter ser stora möjligheter med vårt material! Inträdet i ESA-BIC ökar våra möjligheter. Nästa steg för Fureho blir nu att vi ska jobba vidare med de termiska aspekterna av materialet, avslutar Prarthanaa.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: