Siemens i nytt samarbete om 3d-printing

Det nordiska teknikkonsultbolaget Combitech och Siemens Energy i Finspång ska tillsammans stödja företag som vill utforska möjligheter med additiv tillverkning. 

Med det nya samarbetet ska Combitech och Siemens stödja företag genom hela den additiva tillverkningskedjan – från design och utvecklingskompetens till serietillverkning. En teknik som enligt företagen innebär stora möjligheter för industrin genom att nya komplexa strukturer kan tas fram och materialåtgång kan minskas.

Ska stödja i hela kedjan
Mikael Svensson, Teknikledare inom AM på Combitech.

Mikael Svensson, Teknikledare inom AM på Combitech.

Combitech, ett oberoende teknikkonsultbolag, ska bistå med sin kompetens inom produktutveckling för 3d-printing och ska hjälpa företag med de moment som krävs för att en komponent designas och tillverkas på rätt sätt.

– Många gånger blir det mer effektivt att gå från att med traditionella tillverkningsmetoder tillverka en komplicerad komponent eller produkt till att designa om och 3d-printa en komponent eller produkt i en enda detalj där tillverkningsmetoden inte sätter några begränsningar, berättar Mikael Svensson, Teknikledare inom AM på Combitech.

Både plast och metall

Siemens Energy i Finspång, som arbetar med 3d-printing för kraftindustrin, ska bidra med sina kunskaper inom både 3d-printing av metall och plast.

– Genom samarbetet med Combitech tar vi ett första steg för att öppna upp för fler företag att få tillgång till vår kompetens och våra resurser och därigenom erbjuda en kostnadseffektiv helhetslösning kring AM, från prototypdesign till serieproduktion och kvalitetssäkring vilket känns mycket positivt, säger Martin Lindbäck, ansvarig för additiv tillverkning och utveckling på Siemens Energy i Finspång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: